keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kolmen kentän urheilua; treeni, kilpailu ja koutsi

Kolme kenttää vajaassa viikossa. Lauantaina puulaakijalkapallo oli ottanut Karhumäen urheilukentän hallintaansa. Radalle piti kuitenkin päästä valmistautumaan Nurmijärven Nuorten Eliittikisoihin. Suunnaksi Vuoksenniskan legendaarinen urheilupyhättö tiilimurskaratoineen.

Ovet olivat lukossa, en saanut kenttäennätystaulua kuvattua. Kenttä on kuitenkin 1960-luvulla ollut jopa maaottelunäyttämö. Suullisen perimätiedon mukaan Vesan Rauno Mattila olisi piirinmestaruuskisoissa juossut yhdeksän sekunnilleen 3.00 kilometriä ja viimeisen vielä vaatimattomasti 2.52. Kenttäennätys siis reippaasti kympillä alle puolen tunnin.

Tiistaina oli vuorossa Klaukkalan urheilupuisto. Kaikki neljä astetta lämmintä, ja 3-6m/s takatuuli pikajuoksuihin. Leikkisästi kuuluttaja olisi olisi voinut heittää kommentin: "Tulee maaliin tukevassa laitamyötäisessä..."

Varttia ennen varmistuksen päättymistä olin vielä ainut juoksija. Totesin mielessäni pukuhuoneessa istuessa Nuorten Eliittikisa -sarjan tulleen päätökseensä. Viimeinen sammuttaa valot. Vajaita eriä, aneeminen tunnelma. Ennen oli paremmin.

Muutama juoksija kuitenkin varmisti viimehetkellä ja vielä ilmestyi viivalle! Yllätykseksi HIFK:n juoksija veti 56.5s kierroksen. Heti lähtökiihdytyksessä sytyin, ja tiesin juoksusta tulevan oikea kilpailu. Jyväskylästä oppineena hillitsin itseni ja kaarsin toiselle varville sekunnin kärkeä perässä.

Takasuoran alussa juoksu tuntui todella rennolta, ja tiesin saavuttavani kärjen. Omaan tahtiini vedin eron kiinni ja kaarsin loppusuoralle kilpailun johdossa. Vastatuuleen juostessa vauhti tippui ja 600m väliaika painui 1.30,5. Nyt enää täysillä maaliin ja kilpailun voittoon!

Aavistamatta olin kuitenkin vetänyt perässäni vielä kolmatta kilpailijaa. Täydellisestä vedosta kirivauhde päälle ja ohituskaistalle, 780m sai peesata ja maalikameralla saatiin viiden sadasosan ero tappiokseni. Itsevarmana lähdin ja kaveri kiiitti...

Takana 3000m juoksijat kilpailemassa kärkipaikasta

Kilpailun jälkeen #Selfie en tallentui jo hymyä. Kilpailuissa on ollut vain "huonoa tuuria", jos niin voi kestävyysurheilussa sanoa. Mies on varmasti kahdenminuutin kunnossa. Karnevaaleilla, missä tunnelma on katossa, isketetään uudestaan entistä kovempana!

Kolmantena kenttänä vielä Parikkalan Harjulinna. Vattenfall-seuracupin alkukarsinnassa kannustin ja pidin huolta joukkueesta. Koutsi hoitaa!