sunnuntai 15. lokakuuta 2017

X-run 2017

Rauhan, Repokiven ja Ukonniemen maastoissa kilpailtiin X-Run jo kuudetta kertaa. Matkoja oli lapsilla sadasta metristä kahteen kilometriin ja aikuisille 11.5km tai 23km. Osallistujamäärä nousi yli viidensadan, joten X-Run oli vuoden suurin juoksutapahtuma Etelä-Karjalassa. Perinteikkäästi hoidimme Satun kanssa jälkikärjen tehtävät.

Hieman jännitti oma jaksaminen. Keskiviikkona olimme käyneet kuitenkin jo 50km pyörälenkin ja sitä ennen 7km juoksulenkin. Ensimmäinen 11.5km kierros juostiin ja käveltiin 1h 40min. Pidemmälle matkalle oli uskaltautunut melko harvalukuinen joukko. Jatkoimme rauhassa reitin kiertämistä, mutta emme koskaan saavuttaneet viimeistä juoksijaa. Lopulta kaikki oli saatu maaliin, myös meidät. Parikymmentä kilometriä liikuntaa mäkisessä maastossa kolmeen tuntiin oli oikein hyvä saavutus. Tästä kuvia X-Run 2017 kilpailusta (Henry54)


Kilpailun osallistujat ja toimitsijat saivat vielä urakan päätteeksi kylpyläliput Holiday Club Saimaalle. Kyllä teki hyvää päästä saunomaan. Rauhan kylpylässä on vielä erityisen tunnelmallinen mökkisauna, jonne mennään ulkokautta. Reitin merkkaamisessa oli taas pieniä haasteita, kuten kuulemamme mukaan oli ollut myös edellisen viikonlopun Vaarojen Maratonilla.

Maastossa järjestettävät kilpailut ovat reitin osalta haastavia. Järjestelyt toimivat muuten hienosti sekä Imatran urheilijoiden, että Holiday Club Saimaan puolelta. Juoksun ja uinnin kanssa samaan pakettiin kuuluu tietysti myös illallinen.

Siirryimme Rauhasta Imatran Kylpylään Ukonniemeen. Illallisella noutopöydästä kaikki oli viimeisen päälle kalapöydästä ja alkukeitosta lähtien. Pääruokana oli paistettuja kirsikkatomaatteja, naudan sisäfileetä eri muodoissa ja vielä erityisen hyvää naudan poskea punaviinikastikkeessa. Jälkiruuaksi tietysti suklaamousseja ja vielä marjarahkaa. Imatran Kylpylän illallinen yhdistettynä reippaaseen liikuntapäivään ansaitsee Toimitus Suosittelee -maininnan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti