keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kevät 2019


Vappu on vietetty ja päivitellään tännekin kevään tapahtumia. Alkuvuoden treenasin hyvin punttisalilla, josta edellisessä kirjoituksessa enemmän. Kevään viimeisissä jääkiekkopeleissä sain kiekon naamaan ja ainakin yhden murtuman. Ei onneksi kovin dramaattista, mutta kolme viikkoa piti ottaa rauhassa.

Oli hyvä suorittaa viimeiset kurssit, kun odotti murtuman paranemista. Viimeisillä kursseilla yritettiin hyödyntää opittua vapaasti projektimuodossa. Toisella kurssilla 3D-tulostettiin metallia tuomalla lämpöä hitsauslisäaineeseen laser-säteellä. Kaikkien yllätykseksi saatiin prosessi lähes toimimaan. Alla kuvassa taas toinen kurssi, jossa itse suunniteltiin ja hitsattiin ristiliitos suurlujuusmateriaaleista ja väsytettiin kuormituskehällä. Nyt enää diplomityö termisesti leikatun reunan väsymisestä valmiiksi, ja DI-tutkinto on suoritettu. Diplomityössä tosin paljastuu kokoajan uutta, kun ehtii tutkia enemmän. Oli myös hienoa nähdä miten oma kandityö toteutettiin todellisuudessa. Pikkukuvassa promokuva uudesta sisäseikkailupuistosta, joka on luonnon puiden sijasta rakennettu sisähallin kattoristikoihin.





Urheilullisesti kevät on ollut lähinnä pyöräilyä. Satun kanssa on ajettu 20-60 km lenkkejä. Itse pääosin vielä yksivaihteisella pyörällä. Vauhtia on tosin rajoittanut enemmän kunto, kuin välitykset. Alla kuvissa Vappuajelu perinteisellä Vehkataipaleen lenkillä, jossa reitistä löytyy mukavaa vaihtelua ja hyvää tietä n. 50 km. Viimeviikolla ajoin parisataa kilometriä. Muutama lepopäivä hyvien treenien päälle kasvattaa kuntoa heti ja kuvassa jo nauratti, vaikka oltiin lenkin loppupuolella.


Pitää yrittää saada juokseminen taas mukaan. Joensuu Nigth Runissa olen jo listoilla, mutta kesään olisi mukava saada hyviä välikoettelemuksia. Nyt olen aina välillä innostunut juoksemaan, mutta innostus on hiipunut lähes yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Suomessakin järjestetään tänävuonna backyard-ultra -tyyppinen kilpailu. Juoksemiseen voisi saada uutta intoa, jos tavoittelisi ainakin yön yli selviämistä.  Hyvä ja säännöllinen lenkkeilyrytmi ja myös pidempiä juoksu ja juoksu-kävely -lenkit, myös maastossa, ovat pakollisia, että voi tavoitella edes auringon nousuun asti kestävää suoritusta tunnin välein 6.7 km kierroksilla.





Näillä liikkeelle. Toivotaan blogin saavan taas päivitystä etenkin hyvistä urheilusuorituksista. Ollaan Satun kanssa mukana uudessa projektissa nimeltä XC Party. Meidän kirjoituksia ja kuvia saattaa löytää XC Partyn sosiaalisen median kanavista, www- ja Instagram-sivuilta pääosin. Kannattaa ottaa seurantaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti