torstai 21. tammikuuta 2016

Pari pikkuhommaa

Pitkän joululoman jälkeen arki iski. Parikymmentä astetta pakkasta, luentoja, harjoitustehtäviä ja matka yliopistolle. Vajaa kymmenen kilometriä edestakaisin vaatii jo todellista urheiluhenkeä, ja pukeutumista. Ensimmäisellä viikolla Satun varpaat palelivat, mutta pakotin laittamaan nahkaiset talvikengät. Toisella viikolla sujui hyvin, talvikengät vapaaehtoisesti jalassa.

Pakkanen pitää ottaa vakavasti. Viikko sitten lähdin Prismalta kotiin, ja kolmen kilometrin matkalla palellutin korvan, pipo päässä. Tänään aamulla lämpömittari näytti -27 astetta, kyllä laitoin vielä huivin pipon alle ja alushanskat talvisormikkaisiin. Pyörät kuolettivat itseään n. 30e säästöllä. Olisiko kannattanut mennä bussilla. Olisi, mutta urheiluihminen ei mene.

Satun Talvikengät
Mekaniikan kurssin luennoitsija kertoi, ettei kannata huolestua rutatuista papereista, se on oppimisen tunnuspiirre. Ensimmäisen viikon kotitehtävässä otettiin heti luulot pois, kun kurssi jatkui vuoden tauon jälkeen. Hyvin ymmärrettävässä kysymyksessä haluttiin tietää mäntien nopeus sylintereissä, kun tiedettiin ensimmäisen palkin kiertymisnopeus.

Kotitehtävät alkavat yleensä etsimällä vastaus kaikenkattavasta kirjasta, jota luetaan tekniikan yliopistoissa ympäri maailmaa. Nyt edes valmis vastaus ei ratkaissut tehtävää. Toista tuntia myöhemmin esimerkkejä seuraamalla oli opettajan sähköpostiin lähetetty kuvatiedostot ratkaisuista. Vaintekninenyliopistojutut, päivään ei kannata varata kovin montaa nopeaa pikkujuttua.

Mäntien nopeus suhteellisen liikkeen avulla
Tiistaina lähetin sähköpostia Taitonetti -tietokonekauppaan. Kyllä toimi käytetyn kannettavan takuu hyvin, päivän päästä oli uusi tuuletin odottamassa kotona ilman eri kyselyitä! Kolmen ruuvin avaamisella tuuletin irtosi. Käänteisessä järjestyksessä luukku kiinni ja kovaa ajoa. Näin pitäisi kaikki elektroniikka rakentaa, kestäväksi ja huollettavaksi! Ostamalla ammattikäyttöön tarkoitetun tuotteen välttää monta ongelmaa.

Dell E6410 tuulettimen vaihto
Niin kyllä olen treenannutkin. Eilen juoksin 3x5x330m/1'/4' juoksusuoralla kolmen käännöksen taktiikalla. Ulkona ei tarkene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti