sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Menneestä tulevaan

Kauden 2013-2014 lopullinen yhteenveto, summaus ja analysointi on nyt tehty. Harjoituskilometrejä kertyi 2750km juosten, 1600km pyöräillen ja 400km hiihtäen. Harjoittelu ei ollut pelkkää juoksemista, vaan voima, lihaskunto, liikkuvuus ja kimmoisuus olivat jokaviikkoisessa ohjelmassa tiukasti mukana. Aerobista pohjaa tuki vielä luistelu viikonloppuisin.

Vuoden kohokohta oli ehdottomasti Joensuun Eliittikisat. Kun on kerran päässyt kokeilemaan on paljon helpompi tähdätä seuraavalle tasolle. Kesän kilpailukaudesta jäi hyvä maku, vaikka en saanut enää loppukesästä ulosmitattua terävintä suorituskykyä. Kisamakkara jäi lunastamatta. Lahden SM-viestien iltaohjelmana sain kuitenkin pullakahvit kahden minuutin alituksesta.

Vieressä Kuopion maileri Samu Mikkonen
SM-Maastojen 2015 kilpailureitti on nyt valmis, tarkastettu ja mitattu. Lauantai-iltana kävinkin salaa vauhtileikittelemässä 2km kilpailulenkillä. Tiistaina juoksin Vuoksen rannassa 3x2km ja 1.5km vauhtikestävyyslenkin minuutin palautuksilla, aloitin maltillisesti (4.20min/km) päästen lopussa jo reippaaseen tahtiin (3.40min/km). Vielä ehdin  juosta yhden reippaamman harjoituksen ennen Punkaharjun halkijuoksua. Kahden viikon juoksemisella maaliin pääsy tuntuu parhaalta tavoitteelta.

Hyvät lukijat, Teille suosittelen varauksetta X-Run maastojuoksua 18.10. Ilmoittautumisohjeet ja muun informaation löytää tapahtuman kotisivuilta täältä. Juostavina matkoina on 11.5km ja 23km, sekä lapsille iän mukaan 0.2-4km. Kaikki osallistujat pääsevät lisäksi kylpylään rentoutumaan. Lapsille tapahtuma on ilmainen. Juoksen henkilökohtaisesti jälkijuoksijana, joten kaikki ovat tervetulleita.Kun kestävyysurheilija harjoittelee, energiaa kuluu paljon. Onneksi Lappeen Rannassa on suomen paras opiskelijaruoka. Ylioppilastalon Aalef on pitänyt Blogin juoksijan hyvin ravittuna. Ruokaa saa ottaa vapaasti ja rajotuksitta. Lounaalla olen tähän mennessä syönyt mm. riistakäristystä, gordon bleuta, uunimakkaraa, erilaisia kastikkeita ja pastoja.

Ao. kuvan lounas maksoi opiskelijahinnoin 2.20e, kommentteihin saa kirjoittaa mikäli jossain tarjoillaan vielä parempaa lounasta hinta/laatusuhteessa. On hienoa kuinka olette löytäneet kommentointimahdollisuuden. Blogin tekstit siis kiinnostavat ja puhuttelevat.

Santsasin vielä toisen kierroksen..., huomatkaa kuinka blogikuviin asetellaan kiivit.

4 kommenttia:

 1. Tanhuvaarassa on vielä parempaa! Ja ilmaista :)

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti! Tanhuvaarassa ei valitettavasti pääse syventymään tekniikan ihmeelliseen maailmaan, pyörittämään Matlabia tai piirtämään Autocadilla. Järjestelin kuitenkin juuri leiriviikonlopun lähitulevaisuuteen Tanhuvaaran lihapatojen ääreen!

  VastaaPoista
 3. Millon ja minne inttiin Kalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onttolaan tammikuussa. Ensikesäksi ei siis ole suuria kilpailullisia tavoitteita.

   Poista