maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kesän kuulumiset

Keväällä sain Siilinjärven Easyfitille kahden viikon kortin Savon loman ajaksi. Rauta nostolavalla oli kevyttä. Pitää kehua salia. Eleikon kilpatanko voimannostoon ja Roguen yleistankoja, kyykkyhäkki ja nostolava. Kyllä ei monella ketjusalilla ole. Huhtikuun alusta olin treenannut perusvoimaa suhteellisen pienellä volyymilla, mutta päivittäin. Kesään mennessä painon- ja voimannostoliikkeet olivat jo tekniikoiltaan tunnistettavissa.

Easyfitin nostolava
Positiivista oli myös, että jouluna repeytynyt etureisi oli parantunut (lihas parantunut jo aiemmin, mutta kiristys tuntui polvikipuna) ja pääsin juoksemaan. Hyvän voimaharjoittelun jälkeen kävin Kimpisen sinisellä Mondolla treenaamassa muutamankerran jo piikkareissa. Nopeutta oli enemmän kuin ennätysaikoina, vielä suhteellisen pitkän treenin lopussakin. Ehdin jo ajatella ratakierrosta ja pitkiä aitoja.

Kesäkuussa kaikki ei tuntunut olevan enää kohdallaan. Ruoka ei aina maistunut ja vatsa tuntui ajoittain ikävältä. Satun kanssa juoksimme kuitenkin vielä 25km lenkin Karhumäen maastoissa ja jaksoimme suhteellisen mukavasti. Seuraavaksi olin kuitenkin lääkärissä ja kohta jo keskussairaalassa.

Ensimmäiseksi tietokoneröntgenkuviin ja tiputukseen. Ensimmäisenä iltana sain jo lääkkeet, jotka onneksi alkoivat tehota heti. Olin viikon sairaalassa ja verikoetulosten parannuttua pääsin juhannukseksi kotiin 12kg laihtuneena.

Kotona kaksi ensimmäistä viikkoa tuntuivat pitkiltä, ja lääkäritkin jo epäilivät lähteekö tila paranemaan. Ensimmäisen viikon jälkeen jaksoin kävellä kilometrin kauppaan, huilata välillä, ja vielä takaisin.

Olo lähti kuitenkin parantumaan ja pääsin katsomaan Imatranajoa ja Suomi-juoksua. Kuluneella viikolla tapahtui läpimurto. Olen päässyt kävelemään 5km lenkkejä kaupungilla ja perjantaina lähdimme Repoveden kansallispuistoon retkeilemään. Päivässä matkaa kertyi reilut 11km makkaranpaistotauoilla. Illalla kyllä väsytti, mutta tässä kunnossa alkaa jo pärjätä. Toinen samanlainen viikko, niin uskaltaa jo lähteä pyörälenkille.

Hämmänauteensuon pitkospuut
Alkuviikosta kävin ensimmäistä kertaa punttisalilla. Miesten tangolla kyykky piti vaihtaa maastavetoon, kun ei jaksanut. Kuntoon ei kuitenkaan pääse ilman nousujohteista harjoittelua. Laitoin tänään jo malmia tankoon, hyvin maltillisesti tosin. Kymmenen viikon kortikosteroidikuuri on puolessa välissä. Isommilla annoksilla pitää todellakin keskittyä vain kuntoutukseen, ettei aiheuta itselleen suurempaa vahinkoa.

Kortikosteroideilla on erikoinen asema doping-aineiden listalla, harjoituskaudella se on sallittua ja kilpailukaudellakin kiellettyä vain 7vrk ennen kilpailua ja erityisluvalla sallittua. En kyllä suosittele kenellekään. Samoista tableteista alkoi David Millarin luisuminen pimeille teille. Jos ette ole vielä lukeneet, niin Racing Through the Dark on lukemisen arvoinen kirja.

Olo alkaa tuntua terveeltä, kadonneet voimat pitää vielä saada takaisin. Lääkäreille ja omalle hoitajalle voin antaa erinomaista palautetta. Mies on saatu kuntoon niin nopeasti kuin on ollut mahdollista. Pitää toivoa, ettei pahempia takapakkeja enää tule, ja viimeisissä laboratoriokokeissa voidaan todeta sairauden olevan hallinnassa. Terveelliset elämäntavatkaan eivät kuitenkaan ole estäneet huonolta tuurilta.

Levätessä on ehtinyt jo miettiä seuraavia urheilullisia tavoitteeta:
- Päästä täyteen pelikuntoon ennen jääkiekkokauden alkua
- Tehdä pyöräretki syksyllä
- Osallistua Joensuu Night Runiin
- Yhteistulos voimannostossa 400kg ja painonnostossa 150kgSelfie Repoveden retken jälkeen, naurattaa jo
Toimituksen huomautus:
Allekirjoittaneelta saatavilla ylimääräiseksi jäänyt Eleiko Olympic WL Training  - 20 kg painonnostotanko. Valmistuspäivämäärä 7.12.2016 ja kunto luonnollisesti uudenveroinen. Alkuperäinen pakkaus ja hinta 650e. MYYTY.

Voidaan neuvotella myös Leoko nuorisotangosta ilman lukkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti