perjantai 11. elokuuta 2017

Elokuu

Olen päässyt jo treenaamaan ja voimat ovat palautuneet. Punttisalilla ei tietenkään liikuta vielä lähelläkään maksimirautoja, mutta sinne ollaan hyvää tahtia menossa. Strategiana on edelleen matala volyymi, hyvä progressio ja korkea harjoitustiheys. Lähipäivien aikana on tarkoitus käydä ensimmäisellä juoksulenkillä.


Viimeisen kolmen viikon teemana on ollut tiukka kesäyliopistorypistys. Ensimmäisellä viikolla suunnittelimme ja toteutimme 3D-tulostetut osat. Seuraavalla viikolla tutustuimme pintaraapaisuna virtausmallinnukseen. Saksalainen tohtori piti viikon kurssin koskematta tietokoneen hiireen ajamalla Linuxia ilman graafista käyttöliittymää.


Kesäyliopiston paras osuus olikin viikonlopun kestävä koodausleiri tai hackathon alan termeillä. Satun kanssa ohjelmointitaidot ovat kovin rajalliset, perusteet muutamalla kielellä (Python, Matlab, Codesys...) Kuitenkin sipsien, Coca-Colan ja pitsan voimalla osittain ohjelmoimme ja innovoimme sovelluksen, jolla voi seurata omia ruokailutottumuksia ja pitää kirjaa kodin ruokavarastoista.

Kun olimme päässeet hyvään vaiheeseen, oli tietenkin laitettava Lontoon kisat näkymään. Yliopiston rantasaunan 80" televisio Geneleceineen peittoaa monet huonot kisakatsomot. Vaikka ihan kaupalliseen menestykseen asti koodausleirimme ei tainnut viedä, oli se hyvä lopettaa saunomiseen. Kolmen viikon päästä päästään taas oikean opiskelun pariin, itselläni viimeiset kandikurssit ja molemmat aloitamme satun kanssa maisterikurssien suorittamisen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti