maanantai 24. elokuuta 2015

Treeniä kisakatsomon ohella


Satulla on vielä maaoteluedustus edessään. Kalle totesi Lahden kisojen jälkeen palaavansa asiaan taas Punkaharjun halkijuoksussa. Luontevaa on siis, että Satu valmentautuu ja Kalle valmentaa Pietarissa juostavaa eurooppalaista mailia varten. Pietarissa kilpaillaan legendaarinen alueottelu, jossa jo kymmenettä kertaa kilpaillaan maaottelumaisesti.

Osallistujat ovat vaihdelleet - Patsaskiistan jälkeen Viro ja Venäjä eivät kyenneet enää kilpailemaan toisiaan vastaan ja Valkovenäjän maajoukkue kävi pikaisesti esittäytymässä. Valkovenäläiset urheilijat nostivat korkeudessa riman korkeuteen 220 ja keihäspaikalla heitettiin silloisten Daegun MM-kisojen B-raja, vaatimattomasti. Nyt kilpaillaan paremmuudesta Itä-Suomen, Pietarin miljoona-alueen ja Karjalan Tasavallan välillä.

Valmentautumisessa ratajuoksuun on tärkeintä juosta kilpailuvauhtisesti 400m juoksuradalla. Kimpisen siniselle mondolle päästiin alkujumpan jälkeen aidanraosta. Vieraille esiteltiin kenttäennätykset ja Satu sitoi tossut tiukalle. Yksinkertaisena ja hyvänä treeninä terävällä maileriaskeleella 2x4x300m. 


Kisakatsomo on ollut täydessä maratonkeskittyneisyydessä jo kolme päivää. Koska kilpajuoksuvalmentautumiseen ei sovi herääminen Kiinan kellon mukaan, oli hankittava pelit ja vehkeet television tallentamiseen. Kovalevy onkin siitä asti raksuttanut yleisurheilua magneettiselle kiekolle.

Kalle poikkeustilanteessa katsoi Justin Gatlinin juoksua. Mika Lehtimäki totesi kommentaattorina hyvin, että pikajuoksun lähihistoria on lähtötelineiden takana, mutta myös menneisyyden tahrat - katsotaan kuitenkin kuka on tässä kilpailussa nopein. Nyt kisakatsomossa katsotaan kuitenkin välissä Rockya, kovan treenaamisen ruumiillistumaa. Pekingin kisoja katsotaan taas aamupuuroa keittäessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti