torstai 6. elokuuta 2015

Hitautta radalla

Eilen keskiviikkona kävin Orimattilassa miesten aluemestaruuskilpailuissa. Olen kilpaillut lähes 50 eri kentällä, mutta Orimattilassa ensimmäistä kertaa.  Rata täynnä varttimailereita, ja täydelliset olosuhteet - tyyntynyt ja lämmin ilta. Ratakierrokset olivat viimeiset juoksulajit. Viimeisestä telinelähdöstä oli jo vuosi, mutta vanhasta muistista asettelin telineet omalle radalle.

Lähtötelineet kuuluvat olennaisena osana pikamatkoihin. Pikamatkasta huolimatta juoksuradalla nähtiin lähinnä hitautta. Ensimmäiset 200m juoksin rennosti, 26s tasan. Jälkimmäisellä puoliskolla vauhti yksinkertaisesti vain hyytyi. Maalissa 55.31, viimeisillä kymmenillä muut olivat jo maalissa. Kuitenkin hienot kisat, paljon juoksijoita ja seipäässä rima parhaimmillaan 546. Hyviä tuloksia.


Pyhänä oli tarkoitus juosta 800m Ristiinassa. No en juokse. Kilpailun järjestäjät lähestyivät viestillä, heihei ei mitään asiaa tänne. Parhaimmillaan kelpaa eliittikisoihin, mutta Ristiinaan ei. Myös Ristiina olisi ollut uusi kenttä. Kyllä en sillä kentällä juokse. Enkä kyllä kenellekään muulle Ristiinan Urheilijoiden kilpailuja suosittele. Ei olisi järjestelyissä suuri taakka ollut, kestävyysmatkoille on ilmoittautunut vain toistakymmentä juoksijaa. Kaksipäiväisissä kilpailuissa.  Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Urheiluväen pitäisi tehdä yhdessä rakkaan lajinsa eteen, muuten musiikki lakkaa ja juhlat ovat ohi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti