sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Vuoksenlenkki

Tänään kilpailtiin perinteinen Vuoksenlenkki. Aurinko lämmitti iltapäivästä ja suurinosa juoksijoista puki ylleen lyhyen kilpailuasun. Talven riittämättömän harjoittelun jälkeen jännitti lähteä. Tälläkertaa kilpailuun ei lähdetty kuin villivarsat kevätlaitumelle. Yllätyin kun juokijoiden joukko lähtikin rauhallisesti kaupungintalon suuntaan myötäpäivään.

Otin tavoitteeksi lähteä 3.50-vauhtia ja seurailin GPS-kellosta matkan etenemistä. Itä-Siitolan ylämäkeen noustessa matka eteni mukavasti, vaikkakin viimevuosiin nähden turhan rauhallisesti. Pitkään alamäkeen rullatessa tultiin jo puolimatkaan, oikein mukavasti.


Kestopäällyste alkoi 3.5km kohdalla. Samalla alkoi näkyä juoksemisen vähyys, etenkin kun pitävällä alustalla on saanut juosta vasta muutaman viikon. Jalat alkoivat väsyä iskutuksesta, vaikka vauhti jopa parani. Tavallisesti Fortumin sillalle noustaessa on ollut iskun paikka. Ei tälläkertaa. McDonaldsille asti maisemat vauhtuivat. Seuraava kilometri oli kuitenkin tilapäisen heikkouden hetki, vauhti tippui neljään minuuttiin ja asetelmat loppuratkaisuhin huononivat.

Viimeiseen mutkaan kaarrettaessa saavutin edellä meneviä, mutta olin huonolla vauhtikestävyydellä antanut liikaa tasoitusta, ei auttanut. Maalissa kello näytti hieman päälle 3.50min/km keskivauhtia. Vaikka ennätyskunnossa olisi mennyt vauhtikestävyyslenkistä olin tyytyväinen. Suomen pisin vappu on alkamassa ja etenkin kevään opiskelustressi on loppumassa. Nyt reippaita lenkkejä. Kahden viikon päästä on pm-maastojuoksu Joutsenossa.

Tästä tuloksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti