maanantai 19. toukokuuta 2014

Kesä tullee!

Ehkä uskomatonta mutta totta. Olen onnistunut löytämään jotain positiivista treenikiellosta. Olen oppinut arvostamaan sitä vapautta, jonka tauko on tuonnut mukanaan. Kun elämä ei pyöri treenien ympärillä, on paljon vapaampi tekemään muutakin. Ei sillä, että kestävyysjuoksu olisi jotenkin erityisen aikaavievä laji, mutta kuitenkin kun lenkillä on oltava aamulla sekä illalla, on vaikea lähteä minnekkään pitemmällä. Kyllä varmaan vaihtaisin vapauden vaikka heti takaisin treenaamiseksi, mutta ihan kivaa taitaa olla näinkin.

Viime viikonloppuna pääsin hyödyntämään ei-urheilijan vapauksiani. Lähdin lauantaina yhden aikaan bussilla Kuopioon, käytännössä päämäärättömästi, ja selvisin takaisin kotiin seuraavana iltana. Oli hauskaa. On kiva vaan lähteä jonnekkin reissaamaan, ja katsoa mitä sitä keksii. Ja nyt kun nämä reissut kerran ovat mahdollisia, päätimme kaverin kanssa varata kesäloman alusta vähintään viisi päivää aikaa ja lähteä seikkailulle, jonnekkin, ihan vaan ilman suurempia etukäteissuunnitelmia.

Kyllä vuoden viimeisestikin koeviikosta on selvittävä, kun aurinko paistaa nätisti!
Kuten edellisestä voi päätellä, ovat kesälomasuunnitelmat jo kovassa vauhdissa. Ainakin alkukesä menee enempiä juoksentelematta, joten jotain muuta on keksittävä. Tähän mennessä mieleen on juolahtanut jo jos jonkinlaista reissua sekä autokoulun aloittaminen. Korkea aika näitä on miettiä, sillä kesä on jo käytännössä alkanut. Vai mistä muusta kuin kesästä kertoo tämänpäiväinen vuoden viimeinen virallinen koulupäivä höystettynä +30 asteella sekä kolmella tunnilla urheilukentällä shortseissa ja topissa?


Jep, kesä on tullut, Siilinjärveltäkin löytää dyynejä..
Voin melkein väittää auringon paistavan konkreettisen paisteen lisäksi myös urheilulleni. Mikään ei ole mennyt ainakaan huonompaan suuntaan. Eilen oli ylivoimaisesti paras olo moneen kuukauteen, ja jalat tuntuivat kevyiltä. En malttanut olla juoksentelematta ylläolevista farkuista ja kumppareista huolimatta. Vielä ei kuitenkaan kannata liikaa intoilla, ja huomena suuntaankin taas lääkäriin. En kyllä oikeastaan tiedä edes miksi. Tai tiedän, mutta en tiedä, mitä uutta voin enää saada lääkäreiltä, joita olen hämmentänyt jo toistuvasti.

2 kommenttia:

  1. Paljonko sulla on hemoglobiini? Vaikka arvo ois hyvä, kannattaa mittauttaa ferritiini eli raudan varastoarvo! Kuuntele mua ja tee se! Nimittäin itsellä on ollut hyvä hemoglobiini, mutta ferritiini tosi alhainen, joka on aiheuttanut vetämättömän, väsyneen olon ja on alkanut hapottaa nopeasti.

    T. Keskimatkan juoksija

    VastaaPoista
  2. Nyt verikokeet näytti hemoglobiinin olevan 139, ja vähän aikaa sitten 155, tosin sormesta mitattuna. Luulen, että ferritiinikin minulta katottiin, en oo kyllä ihan varma. Varmistan asian vielä lääkäriltä, kiitos kommentista :)

    VastaaPoista