perjantai 13. toukokuuta 2016

Kesäloma

Blogihiljaisuus on taas jälleen päässyt venähtämään luvattoman pitkäksi. Nyt koneen ääreen raahautumiselle on kuitenkin turha etsiä tekosyitä, sillä olemme siirtyneet virallisesti kesäloman viettoon. Eilen saatiin palautettua viimeinen koulutyö: Matlab-ohjelma korrella kulkevista muurahaisista kolmetoistasivuisen raportin kera.


Eilen katsoimme aiheelliseksi hieman juhlistaan loman alkua. Illan suunnitelma oli selvä: vk-lenkki, kiinalaiseen syömään ja elokuviin. Vastoinkäymiset alkoivat kuitenkin jo ensimmäisen ohjelmanumeron kohdalla. Kävin sooloilemaan lenkkireitin suhteen, eksyin käytännössä suoralla tiellä, juoksin ristiin Kallen kanssa ja lopulta 15km seikkailun jälkeen löysin Kallen kotiovelta odottamasta sisäänpäästäjää. 

Olemme halunneet jo pitkään käydä syömässä Iso-Kristiinan kiinalaisessa. Nyt kun sinne selvisimme, ei tarvitse enää uudestaan käydä. Paikka ei oikein vakuuttanut, tuntui, että joka kuvun alta löytyi samaa mössöä ja lopulta päädyin syömään erittäin kiinalaisittain ananasta ja raejuustoa. Emme suosittele. Itse en myöskään suosittele elokuvaa Batman vs Superman. 2,5h mittaisen elokuvan olisi voinut juonellisesti tiivistää muutamaan minuuttiin ja loppu aika oli täytetty jonninjoutvalla räiskimisellä. Kivaa oli silti.


Tänä aamuna puhelin herätti iloisella uutisella. Viiden kuukauden mittainen epätoivoinen kesätöiden etsiminen palkittiin vihdoin. Minusta tulee kesäkuusta alkaen kitkijä, ja olen tähän hommaan erittäin tyytyväinen. Suhteellisen lyhyt työpäivä ja aikainen työaika varmistavat sen, että juoksennellakin pitäisi ehtiä.

Kevään maantie- ja maastokausi jäi lyhyeksi. Nyt olemme kuitenkin alkaneet jo tosissaan siirtyä radalle. Viimeisen parin kolmen viikon aikana onnistuneita ratatreenejä on kertynyt jo vajaa kymmenen. Näillä näkymin kausi päästään avaamaan Imatran lajipäivä kilpailujen kahdeksallasadalla metrillä. Kelpaa noita lyhyenpiäkin ratamatkoja nyt juoksennella, kun kesäkenkien ostoreissulla mukaan tarttuivatkin elämäni ensimmäiset pikajuoksupiikkarit.


Juoksemisen lisäksi myös pyöräilykausi on alkanut lyhyin lenkein. Muutama viikko sitten kävimme Konnunsuolla bongailemassa lintuja. Matkaa reissulle kertyi 60km. Tällä viikolla olimme pyörillä mukana Alisan juostessa. Pakkohan sitä oli lähteä, kun vastapalvelukseksi oli luvassa jätskit, jotka sitten myöhemmin illalla syötiin meidän parvekkeella ilta-auringossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti