perjantai 28. syyskuuta 2018

Nousukunto

Edellisen päivityksen jälkeen on tapahtunut paljon. Viime talvena terveys ailahteli, eikä treenaaminen sujunut kuin satunnaisesti. Keväällä olin taas hyvässä kunnossa ennen takapakkia. Ei auttanut kiirehtiä, vaan oli otettava rauhallisesti.

Kesällä pyöräilin innostuksissani työmatkat Imatralle kolmen viikon ajan. Loppuajasta junalla vain toiseen suuntaan, kun jaksaminen ei molempiin enää riittänyt. Kolmessa viikossa tuhat kilometria pyöräiltyäni olin alipalautumistilassa ja liikunta ei taas innostanut.

Kesällä tehtiin huippureissu Lahti-Hollola Jukolaan esittelemään Hoka One One -kenkiä. Urheilumieltä kaivattiin, kun kävelimme Lahden juna-asemalta kisapaikalle 15km heti kärkeen. Myyntiteltat eivät sulkeutuneet kisayönä. Intersportin takahuoneessa otettiin muutaman tunnin unet viltin kanssa. Onneksi kotimatikalle oli autokyyti.Alipalautumistilasta toipumisen jälkeen aloin totutella taas juoksemiseen. Juoksin aina osan Satun vetotreeneistä tavoitteena päästä kohtuulliseen juoksukuntoon jääkiekkoerotuomarien 30min juoksutestiä varten. Elokuussa ulosmittasin maksimaalisena suorituksena 6600m puolessa tunnissa.

Juokseminen alkoi olla jo oikein miellyttävää, kunhan ei erehtynyt miettimään vanhoja kahdeksankilometrin testituloksia. Mitään varsinaista treeniohjelmaa tai tavoitetta ei kesällä vielä ollut.


Syksyn tullen olemme ottaneet Satun kanssa tiukan punttikuurin. Kroatiasta tulon jälkeen olemme käyneet kolmesti viikossa kuntosalilla. Aluksi hyvin maltillisesti ja pikkuhiljaa jo isompien rautojen kanssa. Samalla olen käynyt säännöllisesti juoksemassa. Liikuntaa on siis tullut päivittäin, parhaimpina päivinä jopa kaksi hyvää liikuntasuoritusta.

Suunnitelmissa olisi lähteä juoksemaan Joensuun Yöjuoksuun ensimmäinen ultrajuoksu. Nimet eivät ole vielä lähtölistalla. Katsotaan vielä syksymmällä. Kunto on kuitenkin nousussa.

Blogikaksikon voi nähdä seuraavankerran Imatralla 13.10. X-Run maastojuoksutapahtumassa. Aamupäivällä esitellään Hoka-kenkiä ja iltapäivällä huolehditaan kilpailun sujuvuudesta ja turvallisuudesta jälkijuoksijoina.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot tapahtumasta:
http://www.xrun.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti