perjantai 13. helmikuuta 2015

Rajajääkäri

Kuluneella viikolla mitattiin kaikkien varusmiespalveluksen aikana koulutettujen asioiden osaamista ja tositilanteisiin soveltamiskykyä. Tiistaina herätys kuudelta, ja peliliikkein aamupuuron kautta rajajääkärin perustutkintoon. Päivän ohjelma koostui erilaisista toiminnallisista rasteista, joissa kohta kohdalta arvioitiin alokkaiden toimintaa. Pimeän laskeutuessa oltiin takaisin kasarmilla ja päästiin huoltamaan itsemme ja aseemme seuraavan päivän koetokseen.

Perustutkintoon ammuttiin vielä kahdeksantoista laukauksen kilpasarja. Makuulta noustessa oli hyvä tunne. Taulun nähdessä mielessä oli enää yksi lause. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä. Viisitoista reikää kämmenen, ilman rukkasta, kokoisena kasana taulun reunalla ja seitsemäntoista taulussa. Ensikerralla paremmalla tähtäinten kohdistuksella. Tulevan diplomi-insinöörin pitäisi pystyä kiertämään rynnäkkökivääri 95:n kolme ruuvia oikeaan momenttiin... Lopulta kaikki hyvin ja oma nimi löytyikin perustutkinnon tuloslistan kärkipäästä.

Tänään oli kuitenkin juhlapäivä. Sotilasvalan jälkeen meistä tuli rajajääkäreitä ääriään myöten täydessä Pielisensuun kirkossa. Juhlallisen tilaisuuden jälkeen siirryttiin Komppaniaan valalounaalle ja tutustumaan tiloihin&varusteisiin. Kuulemma kauniisti - tai ainakin sotilaallisesti lauloimme virsiä. Viikonloppuvapaa kotona tuntuu hyvälle.

Rajajääkäri Lipiäinen
Blogi on päivittynyt luvattoman harvakseltaan, enkä itse ole urheilullisista suorituksista päässyt kirjoittamaan, pitkien päivien jälkeen on ollut turha edes miettiä lenkillä lähtemistä. Punkalle on ollut mukava panna maaten. Huomenna ja ylihuomenna on kuitenkin aikaa ja jaksamista tehdä taas laadukkaat harjoitukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti