sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Urheilu olisi vammoitta helpompaa..

Ensi viikonloppuna kisataan SM-hallit. Ja minähän en taaskaan viivalla ole. Pari viikkoa sitten kirjoitin yllättäin kipeytyneestä jalkapohjasta. Uskoin epämääräisen vaivan olevan historiaa korkeintaan viikon mittaisen huilimisen jälkeen. Tässä sitä kuitenkin ollaan. Edelleen etenen lähinnä nilkuttamalla, kolmatta viikkoa putkeen.

Kahteen otteeseen olen käynyt esittelemässä koipea fysioterapeutille. Vaiva ei ilmeisesti ole urheiluvamma, päinvastoin. Kirjoituksiin lukeminen ja jatkuva paikallaan istuminen on pistänyt paikat aivan jumiin. Kun jumeja pääsee syntymään, on vain ajan kysymys, milloin jokin kohta pettää, tällä kertaa jalkapohja.

Turhauttaa. Pahasti. Halu treenata olisi kova, mutta kaikki on vaan nyt niin hankalaa. Juokseminen koskee, hiihtäminen koskee, ulkona ei voi pyöräillä ja vähän epäilen kuntopyöräilyn ja vesijuoksun hyödyllisyyttä. Tilastopaja, kilpailukalenteri ja urheilijoiden blogit ovat siirtyneet kiellettyjen sivustojen listalle mielenterveydellisellisestä syistä. Turhauttaa vaan niin pahasti seurata muiden urheilua sivusta.


Aivan toimettomana en kuitenkaan joudu odottelemaan jalan toipumista. Fysioterapeutin käskystä kasaan kyhäilty kalteva taso on päässyt ahkeraan käyttöön. Pohkeiden ja akillesjänteiden venyvyyden lisääminen on edellytys sekä jalan paranemiselle että sen kunnossa pysymiselle. Taas pitää kuitenkin muistaa, että tästä on suunta vain ylöspäin. Ehkä minunkin urheilu alkaa vielä joskus luonnistua.

Blogissa on viime aikoina vallinnut syvä hiljaisuus. Allekirjoittaneen huomio on kiinnittynyt koulukirjoihin sen verran tiiviisti, että Blogin kirjoittelu on tuntunut aivan ylitsepääsemättömältä. Välillä unohtaa koko Blogin olemassaolon. Kalle puolestaan rymyää jo toista viikkoa jossain päin Hiienvaaran metsiä, joten hänkään ei ole kirjoituspuuhiin ehtinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti