sunnuntai 19. lokakuuta 2014

X-Run maastojuoksu 23km, ja toiminnantäyteinen viikko

Lauantaina 18.10. aamu valkeni kuuraisena, oli pakkasta. Suuntasimme Satun kanssa Rauhaan, jossa huolehtisimme yli kaksisataapäisestä juoksijajoukosta jälkijuoksijoina. Aurinko alkoi lämmittää, ja ilma oli täysin kuiva. Paras mahdollinen sää maastojuoksuun. Lasten Mini X-run oli täydessä vauhdissa. Pienet juoksijat kilvoittelivat innoissaan ja hyvässe hengessä.

Kisakahviossa joimme aamukahvit ja söimme tietysti kisamakkarat. Kiertelimme Holiday Club Rauhaa ja valmistauduimme. Tuttuja , morjestamaan tulevia juoksijoita ja huoltajia, oli ilahduttavan paljon. Yhteensä 450 juoksijaa oli ilmoittautunut. Kasvu edellisvuosista tarkoitti, että X-Run oli kuluvan vuoden suurin etelä-karjalainen hölkkätapahtuma.


Innokas, kaikenkattava, juoksijajoukko asettui nuorten kilpailun jälkeen lähtökaaren alle, me tietysti viimeisiksi. Rohkeimmat kevensivät shortseihin, kun taas viluisimman pitivät tuulipuvut tiukasti päällä. Kärki ampaisi matkaan tykin suusta, loppupäässä pidettiin mukavaa n. 7min/km vauhtia. Reitin alkuosa oli helpohko, suhteellisen tasaista pururataa ja helppoja polkuja.

Neljän kilometrin jälkeen päästiin todelliseen maastoon. Kaksi pitkää ja jyrkkää mäkeä havahduttivat juoksijat todellisuuteen. Kävellen oli vaikea päästä ylös. Jälkijoukoissa 7km juomapistettä aletiin odottaa. Alla olemme ensimmäistä kertaa tulossa jäähallille nauttimaan urheilujuomista.


Yhden kierroksen juoksijat olivat jo voiton puolella. Koettelemuksia oli vielä edessä. Maasto oli todella vaihtelevaa ja vielä neljä selkeästi erottuvaa nousua jäljellä. Jokainen mäenylitys vei lähemmäksi maalia. Alkoi kuulua, että olisi pitänyt sisäistää paremmin kilpailukutsun kuvaus "haastavasta reitistä".

Kaikki kuitenkin selvisivät. Kilometri ennen maalia lähdimme ottamaan kahden kierroksen juoksijoita kiinni ja toivotimme hyvää matkaa loppunousuun. Kaikki selvisivät itsensä voittaneina. Maalissa meitä informoitiin, että edellinen juoksija oli lähtenyt kierrokselle 5-6 minuuttia meitä aiemmin. Pidin reipasta neljänminuutin vauhtia helpolla osuudella ja saimme viimeisen juoksijan kiinni ensimmäiseen oikeaan nousuun.

Taitoimme matkaa tähdäten kolmentunnin alitukseen. Mäet kertautuivat toisella kierroksella, mutta kannustimme kovasti. Ajassa 3.01 polut olivat hiljentyneet. Viimeinenkin juoksija saapui maaliin onnellisena ja kiitti kannustuksesta. X-Run saa jatkoa vuoden päästä. Niin pitääkin, sillä tapahtuma oli loistava! (muutama puute reitin merkkauksessa täytyy antaa anteeksi, aina jää parannettavaa) Ensivuonna siis uudestaan vieläkin isommalla juoksijajoukolla! Jatkoimme vielä toimitsijoiden joukolla pitsalle, viimeistään nyt jäi hyvä maku suuhun.


Perjantaina juoksin 4x2km vauhtikestävyyttä. Kunto alkaa nousta tavalliselle tasolle, vedot asettuivat 4.10->3.50min/km nousujohteiselle sarjalle. Koko illan pelasimme Risk-lautapeliä. Peli kesti kuusi tuntia, ja päättyi ratkaisemattoma poikkeuksellisesti. Tavallisesti ei ole hyväksyttävää keskeyttää ennen voittajan ratkeamista. Tärkeintä oli, etten hävinnyt.

Kaikki viikon tapahtumat eivät sovi yhteen kirjoitukseen, eivätkä enää seuraavassa ole ajankohtaisia. Nyt uuteen viikkoon, uusin Putous-hokemin. Se oli virhe.

2 kommenttia:

  1. Yritys ja idea kisassa hyvä, mutta näköjään tarvitsee ensi vuodelle opetella venäjänkieltä niin saattas saada järjestäjiltä ehkä palveluakin. Parannettavaa tosiaankin jäi.

    VastaaPoista
  2. Kaikissa tapahtumissa on parannettavaa, ja erityisesti meillä juoksijoilla on erilaiset vaatimukset. Harmittaa tietysti, jos Teille jäi paha mieli.

    Minulle tuli paha mieli, kun kuulin Kuopion talvijuoksusarjassa olleen vain yhdeksän juoksijaa, vaikka tarjolla oli täyden palvelun kymppi ajanotolla, ja tuloksilla. TV Hartin sivuilta voi lukea lisää.

    VastaaPoista