keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Foodcorner

Harapaisen urheilukommuunissa on tietenkin syöty - kovasti. On aika kurkata keittiöön. Koska meillä ei ole punaviiniä dekantoitumassa, tai edes täytä kehonrakentajien mittoja, Foodcorner ole videomuodossa Youtube-julkaisualustalla. Älypuhelinaikana on kuitenkin tarkkaa dokumenttiä jaettavaksi.

Ruuanvalmistuksen tärkeintä on tietysti raaka-aineiden ostaminen. Blogikaksikko on suosinut helppoja, yksinkertaisia ja tietysti hyvää vahvasti hinnalla painotettua laatusuhdetta. Opintotuesta ruuanlaittoon jää pyöreät neljä euroa päivässä. Päästäänkö sillä kuuhun?

Uutisvälineissä kinataan mikä ruokakauppa on halvin. Olen ostanut lähes kaiken ruuan Raja-Marketista. Mitä ei Raja-Marketista ole löytynyt, on täydennetty lidlistä samassa rakennuksesa tai Prismasta vierestä. Meillä on kaapissa 2kg säkki riisiä, 0.8e/kg, ja makaronia pusseittain, 0.40e/kg. Viikko sitten ostimme Raja-Marketista 1.2kg metwurstin kantapaloja, 6e koko rasia. Viimeeksi ostin 3 litraa punaista maitoa, 0.5e/tölkki. Myös kokolihaa ja muita lihavalmisteita on ostettu punaisilla hintalapuilla.

Lihapitoisuus 117%
Metwurstista on tehty wokki-tyyppistä ruokaa. Kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja monesti mausteeksi vielä tuoreita herkkusieniviipaleita. Riisi tai makaroni kattilassa kiehumaan, ja sipuli pannulle, perään kesäkurpitsaa ja lopuksi metwurstisuikeet. Myös liikennevalopussi pakastimesta toimii, keittämisen loppuvaiheessa lisäten.

Maustamisessa on käytetty tavallista ruokakermaa, viisipippuria, ja maun mukaan makeaa chilikastiketta. Metwurstin paras ominaisuus on säilyminen jääkaappilämpötilassa. Kaupan suuret pakkaukset eivät haittaa. Kyllä tulee jauheliha kalliiksi, kun myynnissä on vain 400g paketteja, ja siitä suurempia. Vaikka ruokaa syödään paljon, ei tämä mikään suurtalous ole.

Hämmentäjät keittiössä
Pyhän kokoliharuoka, 2.00e
Tänään käytettiin metwursti loppuun, 1,10e 
Yliopistolla on panostettu erityisesti salaattipöytään. Periaatepäätöksen mukaisesti kasviksia käytetään ruokaan kotona, mutta erityistä salaattia ei tehdä. Salaatti on ruuan kallein osa. Ylioppilastalolla hyvä perusruoka maidolla ilman rajoituksia maksaa 2.60e. Juju onkin salaattipöytä. On erilaisia salaatteja, raasteita, kurkkua, tomaattia, oliivia, suolakurkkua, herkkusientä, jalopenoja ja ananaksia vaihtelevasti. Lisäksi vielä levitteet ja leipomon leivät.

Kyllä lounasta odottaa kuin maratoonari numerolapun kiinnitystä. Ja ravintolasta poistuu tyytyväinenä, monesti tulee vielä santsikierros otettua. Koko rahalla. Ruokalistojen mukaan toisinaan on sylty myös Sodexon pääravintolassa hieman rajoitettua, mutta silti hyvää ruokaa, 1.81e opiskelijanaamalta.


Ylioppilastalon lihapadat, 2.60e ja 2.20e
Ruuanlaitto on sujunyt hyvässä yhteisymmärryksessä Gourmet-keittiössä. Paremmissa keittiöissä ruoka valmistetaan hellalla, mikro-aaltouuni on kerettiläisyyttä, sitä ei ole edes kaivattu. Ruutupaperin kulmaan on ruuanvalmistuksen yhteydessä laskettu mitä ruoka maksaa. Euron annos on hyvä, ja puolentoistaeuron erinomainen. Tämä vaatii tietysti tarkkaavaisuutta ruokakaupassa.

Aamupalaksi on monesti syöty puuroa tai mysliä. Illalla edellisten seuraksi on paistettu kananmunia. Mielestäni Harapaisen harjoittelukommuunissa on syöty hyvin, paremmin kuin monissa perheissä puolet, jopa kaksi kertaa kalliimmalla. Kuitenkaan ruuan maku ja terveellisyys edustaa Blogin tinkimätöntä asennetta.

-Kalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti