maanantai 24. marraskuuta 2014

Hiihtokausi avattu!

Viikonloppu meni huonosti. Surkeasti. Juokseminen ehti mennä hyvin kokonaiset kaksi viikkoa, aina viime perjantaihin asti. Perjantaina olo oli vetämätön. Lepäsin, lauantaina pitäisi pystyä juoksemaan viikon kovin harjoitus. Ei pystynyt. Vk jäi kesken alkuverryttelyn kohdalla. En ymmärrä, mikä oli ongelmana. Jalat painoivat, sykkeet eivät nousseet, jalkapohja kipuili eikä kyllä yhtään edes huvittanut juosta. Aivain kuin koko elimistö olisi ollut harjoitusta vastaan. Äkkiä takaisin kotiin ja makuuasentoon.

Sunnuntaiaamuna lähdin kuitenkin tekemään kevyttä aamuharjoitusta. Kyllä minä sen sain tehtyä, mutta en voi sanoa, että olisi mitään varsinaista lentoa ollut. Lenkin jälkeen olo jatkui vetämättömänä ja ehkä vähän sairaana. Illan pitkä lenkki alkoi tuntua pelottavalta ajatukselta. Aikani murehdittua jätin päivän toisen harjoituksen väliin. Olenko tulossa kipeäksi vai olenko vain väsynyt erinäisistä syistä, saa nähdä.



Tänään tuntui jo vähän paremmalta. Säästin viime aikoina oikutellutta jalkapohjaa ja lähdin hiihtämään. Puijon ensilumen latu on ollut jo jonkin aikaa hiihtokunnossa. Hyvässä kunnossa olikin, harvoin talven parhaimmilla hiihtokeleilläkään pääsee noin tasaisille ja liukkaille baanoille. Moni muukin oli jo hiihtokautensa avannut. 1,3km mittaista latua kiersi niin kilpa- kuin kuntohiihtäjiäkin ruuhkaksi asti.



Oma hiihto oli huteraa. Tasapaino ei meinannut pitää, ja liukkaissa laskuissa kävi pelottamaan. Elimistö ilmoitti viiden minuutin kohdalla olevansa tottumaton kyseiseen liikuntamuotoon. Säären ulkosyrjät ja jalkapohjat olivat tiukilla, ja sauvat olivat täysin vieraat kapistukset käsille. Vajaan puolentoista tunnin kevyellä hiihtelyllä sai itsensä yllättävän kipeäksi. Kaikesta huolimatta ihan kivaa vaihtelua oli, vaikka en mikään hiihdon ylin ystävä olekaan. Huomena toivon mukaan selviän jo kunnialla ihan oikean lajin parissa. Ohjelmassa 10km pk:ta pelkkien tossujen kanssa, ilman mitään ylimääräisiä härpäkkeitä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti