keskiviikko 6. toukokuuta 2015

SM-maastojen ennakkotunnelmia

Taas alkaa olla käsillä se aika vuodesta, kun kestävyysjuoksun ystävät kokoontuvat viikonlopuksi samaan paikkaan. Syy tähän pyhiinvaellukseen on tietenkin SM-maastot. Kyseinen kilpailu on kestävyysjuoksun puolella yksi harvoista tapahtumista, jossa on ei tarvitse itkeä osannottajapulaa. Viime viikonlopun aluemestaruusmaastojen 28 osallistujaa vaihtuu nyt sunnuntaipäivän osalta 501 kilpailijaan. Kun lauantaina kisattavien junnu- ja veteraanimaastojen juoksijat otetaan huomioon, tapahtuman kokonaisosallistujamäärä kirii yli tuhannen.

Huhujen mukaan kisareitti tulee pistämään juoksijat koville. Nousua riittää ja laskut ovat jyrkkiä, juuri niin kuin maastojuoksussa kuuluukin olla. Itse tosin aina toivoisin reitin muistuttavan maastojuoksua mahdollisimman vähän. Mitä tasaisempaa ja mitä kovempi alusta, sen parempi.

Itselleni sunnuntain startti on ensimmäinen SM-arvon omaava sitten 2014 huhtikuun maanteiden. Silloinen juoksu päättyi keskeytykseen, joten nyt on syytä pistää paremmaksi! Sijoituksellisesti tavoitteet eivät ole pilvissä. Muut ovat pystyneet urheilemaan ja kehittymään sillä aikaa, kun minä olen ollut telakalla syystä ja toisesta. Haluan saada ehjän ja omantasoiseni juoksun ja ennen kaikkea päästä mukaan kisoihin, jotka ovat ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista!


Kilpailukalenteri osaa kertoa N19-sarjassa kisaavan itseni lisäksi 28 tyttöä. Aiempina vuosina olen mahtunut N17-sarjaan, jossa osanottajamäärä on huidellut 70 ja 100 välillä. Nyt juoksijoita on viivalla siis selkeästi vähemmän, mutta kova kisa saadaan varmasti aikaan. Uskon, että sijoittuminen puolenvälin paikkeille voisi olla realistinen tavoite.

2 kommenttia:

  1. Aloin vasta seuraamaan tätä blogiasi/blogianne, vaikka oikeastaan tunnen vain Satun juoksu- ja hiihtopiireistä. :) Lueskelin tätä ja mukava blogi on, asenne on kohdillaan vastoinkäymisten edessä! Silloin ei auta surkutella liikaa vaan laittaa tavoitteet uusiksi ja lähteä tavoittelemaan niitä ja sitä myöten parempia sijoja! Tulee itsellekin ikävä tuota juoksuaikaa, kun tuli SM-maastoissa käytyä ja enemmän juostua, kun kulki ja oli terveenä. Nyt on ollut vaikeita kausia, mutta ei pidä luovuttaa. Toivottavasti alkaisi minulla ja myös sinulla helpottamaan vaikeuksien kanssa ja saataisiin treenata täysipainoisesti! Olisin intona tulossa takaisin enemmän juoksun pariin, vaikka hiihdon lajina pitäisinkin, mikäli kuntoudun tästä hieman. :) Sinulla on lahjoja juoksuun, tsemppiä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset mukavasta kommentista! Kaikille tulee vastoinkäymisiä, toisille vähän pitemmän ja vaikeamman kaavan mukaan, mutta ei kenenkään ongelmat voi kestää ikuisuuksiin, jos vaan jaksaa yrittää. Kyllä täältä vielä noustaa, tsemppiä sinullekkin! :)

      Poista