tiistai 11. marraskuuta 2014

Päiväohjelma

Täälläkin puhaltaa harjoittelun uudet tuulet. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku sanotaan. Lenkille lähtemisen sijaan tyydyn kirjoittamaan Blogiin, joka on jäänyt viime aikoina turhan vaatimattomalle panostukselle. Päivän ohjelma kulki tuttua kaavaa:

7.15 - Herätys ja aamutoimet
8.15 - Kertaus fysiikan kokeeseen
10.15 - Statiikan luento ja palaute kokeesta
11.45 - Lounas ylioppilastalon lihapadoista
12.15 - Teknisen laskennan harjoitukset, Matlabilla ohjelmointia
14.15 - Matematiikan luento ja harjoitukset
18.45 - Kotiin, mutta vielä puolituntia autolla
19.15 - Kellon viisarit ovat kiertyneet täyden kierroksen, mutta vihdoin kotona!

Kyllä en viisastuneena edes yritä ulkoiluttaa tossuja. Ajankäytön optimointi ja tietysti priorisointi on vaikeaa. Liika tekeminen ei enää ole tehokasta, vaan kuluttavaa. Olisi löydettävä kultainen keskitie. Kestävyysurheilijan asenteella kuinkin överit ovat aina paremmat kuin vajarit erästä äidinkielen opettajaa mukaillen.

Huomenaamuna on aika juosta, valoisan aikaan ja palautuneena. Päivällä lähden Helsinkiin yhdistämään työn ja huvin, tehokkuutta! Onneksi en ole yksin ympäripyöreiden päivien kanssa. Menneellä viikolla vapaapäivänä kirjoitin ohjelmoinnin harjoitustehtävää. Neljän tunnin näppäilyn, dokumentaation ja esimerkkien tutkimisen jälkeen olin valmis.

Maanantain suurin puheenaihe olikin loputon ja mahdottomalta tuntuva työmäärä. Hajontaa vain yhteen, yksittäiseen, tehtävään kuluneessa ajassa oli neljästä tunnista eteenpäin, suuri osa ei ollut kaksin- tai kolminkertaisestakaan työstä huolimatta vielä valmiita. Edes kestävyysjuoksijan ei tarvitse olla yhtä pitkäjännitteinen! Ellei innostu ajamaan 200km pyörälenkkejä...

Launtaina kävin pitkästä aikaa yhteistreeneissä juoksusuoralla. Pyhänä se tuntui virheeltä. Polvista ylöspäin olin loikkien, tankoliikkeiden, kuntopallonheittämisen, leuanvedon ja juoksemisen jälkeen niin kipeä, että vain paikallaan oli hyvä olla, jos edes sittenkään. Pyhänä hymyilytti silti lenkillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti