sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Välitilinpäätös

Yliopiston syyslukukausi on paketoitu tenteillä. Eilisen Teekkarilaulajien joulukonsertin saattelemana aloimme virittäytyä lomatunnelmaan. Miten syyslukukausi on siis mennyt? Kaikenkaikkiaan hyvin. Kuvat alla kertovat enemmän.

Kahden nälkäisen ihmisen lounas, 80snt
Arkea on rytmittänyt ruuanlaitto. Yliopistolla on syöty lihapatoja notkuvista pöydistä, mutta kotona kaikki ruoka on laitettu itse. Harapaisen penthousessa on ruuanvalmistusta jaettu ydinosaamisalueiden mukaan. Pääpiirteittäin minä ostan ruokaa ja Satu valmistaa. Pienessä keittiössä ylimääräiset kädet lähinnä hidastaisivat. Parhaimmillaan reppuun on ylipakattu hyvää ruokaa, tai toisinaan on haettu vain purkki ananasta pitsan täytteeksi. Ruoka on ollut aina hyvää, ja lähes aina edullista ja terveellistä.    

Kuvan kauppareissu maksoi n. 12e


Tammikuun saapumiserä armeijassa on hieman hankala yhdistää yliopisto opiskeluun. Toisaalta saa aloittaa heti lukion jälkeen, ensimmäisenä syksynä ahertaa, mutta toisena on pääosin täytekursseja; kieliä ja muita yleisopintoja. Kuvissa on tilastomatematiikan välikoe ja Solidworks-ohjelmalla mallinnettu hammasvälitys. Syksyn saldoksi kirjattiin kuitenkin riittävä määrä opintopisteitä. Kaikenlisäksi Blogikaksikko puhuu ja kirjoittaa venäjää. Кто вы па профессии? Я студент.  


Viikonloput ovat menneet jäähallilla. Tänä syksynä reippaat parikymmentä vihellettyä peliä. Miesten Suomi-sarjassa parhaimmillaan viisisataa katsojaa. Kyllä pitäisi yleisurheilussa ottaa mallia jääkiekosta. Jääkiekko-ottelussa pyritään aina ammattimaisuuteen aina pienistä junioreista lähtien.  

GPS-signaali löytynyt jo kenkiä solmiessa sisällä
Myös lenkille on lähdetty. Lähtiessä naureskallaan aina Satun Polarin GPS-kellolle, jonka sateelliittien löytyminen kestää kohtuuttoman pitkään. Harjoittelua on ollut vaihtelevaa. Aina ei ole jaksanut. Kunto on kuitenkin parantunut joulua kohti. Viime viikolla 80km juoksua ja 70km pyöräilyä. Kohtuullisesti. Nyt joululomalla on tarkoitus harjoitella tiukasti, reippaammilla vauhdeilla. Hyvä peruskunto on kuitenkin jo saavutettu.

Keskustassa on hyvä asua. Kaupat ja juna-asema ovat kävelymatkan päässä. Aamupakkasten jälkeen vajaa 20km koulumatka vaatii kuitenkin jo urheilumieltä, etenkin kun vettä on satanut kahden viikon jaksoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti