sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Hiihtoloma

Valtakunnassa vietetään hiihtolomia. Omani aloitin viikon harjoituksella Hiienvaarassa, 80km Joensuusta pohjoiseen. Tekemistä riitti aina aamusta iltaan. Useimpina aamuina herätyskello soi 03.40-04.50 välillä. Aamut alkoivat hiihtämällä ja kovat A-tarvikkeet nostivat hymyä vielä asteen ylöspäin, kokoaikaa ei sentään hymyilyttänyt. Koskaan en ole odottanut bussia niin kovasti kuin pyhänä tunnin räntäsateessa märkänä värjötellessä. Matka takaisin Onttolaan olikin lähinnä Paluu tulevaisuuteen -mallinen teleportti. Bussista vain kuljettaja taisi olla hereillä.

Keskiviikkona hiihtoloma jatkui 30km marssilla Pärnävaaran hiihtokeskukseen. Ilman ruokailua aikaa kuluin n. 4h. Inttisuksilla varusteineen hyvää vauhtia. Vauhti kasvoi jopa taitoa suuremmaksi, ja neljänkympin vauhdista lensin komeassa kaaressa hyppyristä turvalleni. Kyllä oli mukavaa kevätauringon paisteessa.

Lomat alkoivat jo torstaina, mutta perjantaina herätyskello soi vielä kuudelta. Aamupuuron keittoon ja Siilinjärven Patakukkulalle Puolustusvoimien hiihtomarssille. Toistasataa hiihtää kiersi Räsä-Ukon laturetken reittiä Patakukku-Huvikumpu-Hamula -akselilla. Aurinko paistoi jälleen, ladut olivat liukkaat ja Rissalan varusmiehet huolehtivat mehutarjoilusta. Kolmekymppiä kierrettiin pariintuntiin.


Lauantaina väsymys painoi vääjäämättä. Viikko heikoilla unilla ja ruokailuilla vaati veronsa. Lauantaina nukutti reippaat 13h. Iltaakohden piristyimme ja lähdimme huoltamaan suksia. Siklauksen ja harjauksen jälkeen lähdettiin suunnistamaan Puijon hiihtostadionille. Neulamäkeen, jääladun poikki Niuvanrantaan ja Puijolle. Jäisillä laduilla työnsin tasatyöntöä ja Satu luisteli. Matkan etenemistä hidasti opasteiden puuttuminen, pimeys laskuissa ja jatkuva teiden ylittäminen.

Puijolla kiersimme vauhdikkaan vitosenlenkin, jonka jälkeen päätimme suunnistaa takaisin Leväselle. Hämmentävää, ettemme reilun kolmenkympin aikana nähneet ensimmäistäkään hiihtäjää! Hiihtolomaa taidetaankin viettää nykyisin mutkamäessä tai after-skissä. Tälle viikolle kuitenkin jo täysi satanen hiihtoa. Blogin julkaisun jälkeen vielä viimeiselle kierrokselle...


Tänä viikonloppuna kilpaillaan myös Nuorten SM-Hallit. Vaikkakin juostaan lyhyellä radalla, niin kevyemmässä palveluspaikassa olisin ollut kärkipäässä, mitalit jaettiin 52s 400m ja 4.15 1500m. Suurin ongelma varusmiespalveluksen ja urheilun sovittamisessa on nukkuminen. Viikolla illan muutaman tunnin vapaa-aika menee iltapalalla ja punkalla maatessa.

Viikonloppulomilla voisi juosta, mutta kun viikolla kävelee ja seisoskelee, niin kyllä on raskasta lähteä juoksemaan. Hiihtäminen on mukavampaa. Lumien sulettua ja maastojuoksujen lähestyessä myös juoksukilometrejä täytyy alkaa keräämään.

-Kalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti