lauantai 22. maaliskuuta 2014

Paistaa se päivä joskus risukasaankin!

Minä luovutan. En enää edes yritä ymmärtää, miksi joskus vaan jaksaa ja joskus ei. Joskus, kun kaiken pitäisi olla hyvin ja odotukset ovat korkealla, voi kaikki mennä päin mäntyä. Joskus, kun olettaa kaikkien lähtökohtien olevan pielessä ja on jo periaatteessa luovuttanut, saattaa treeni tai kisa olla kauden paras. En ymmärrä! Viime aikoina tämä jaksaminen on ollut tavallistakin vaihtelevampaa.

Ennen etelän leiriä en oikein jaksanut, etelässä meni paremmin kuin hyvin. Nyt olen taas keikkunut noin viikon verran pahasti epätoivon partaalla. Mistään ei ole vaan tullut mitään ja kaikki on ollut huonosti. Tai ei tietenkään ihan kaikki, mutta urheilun saralla, ja se kyllä riittää paremmin kuin hyvin aiheuttamaan minulle pahan mielen. Ja kun sen pahan mielen kanssa on saanut taistella kohta lähes kaksi vuotta tauotta, pariin kertaan on käynyt mielessä, että onko tässä enää yhtään mitään järkeä. Kuluvalla viikolla uhkasin heittää hanskat tiskiin, ainakin tämän kevään osalta. Mutta en suostu, enkä voi, luovuttaa, en antaisi ikinä itselleni anteeksi!

Pari viimeisintä treeniä ovat onneksi taas antaneet vähän uskoa, ja olen laittanut aiemman jaksamattomuuden leirin jälkeisen väsymyksen piikkiin. Tänään juoksin tonneja maantiellä. Kevään ensimmäinen lenkki ilman takkia! Meni oikeastaan paremmin kuin koskaan ennen, ja suurin vaikeus oli pysyä tavoiteajassa eikä alittaa sitä selkeästi. Treenistä jäi tosi hyvä ja toiveikas mieli. Kuitenkaan en uskalla vielä liikoja toivoa. Kun toiveet ja tavoitteet ovat korkealla, liian korkealla, joutuu pettymään jatkuvasti. Nyt ei auta kuin mennä treeni kerrallaan, ja olla onnellinen jokaisesta onnistumisesta, ilman liian korkeita odotuksia. Pessimisti ei pety, vai? Kesään on kuitenkin onneksi vielä aikaa, ja sitten näkee miten tässä hommassa käy, mikään ei ainakaan parane jatkuvalla murehtimisella.

Päivään paistetta tuoneen treenin lisäksi aamu alkoi ihan kirjaimellisella auringon paisteella mennessäni laavulle makkaranpaistoon. Sää oli ihan huippu, ja auringossa oli välillä liiankin kuuma. Tuli syötyä makkaraakin pitkästä pitkästä aikaa, eikä tuo edelleenkään hirveän hyvältä maistunut, vaikka pyörittelin sen kahteen kertaan nuotiossa ja kertaalleen kuralammikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti