torstai 27. helmikuuta 2014

Eroa kuin yöllä ja päivällä

Tiistaina kävin ehkä viimeistä kertaa tänä keväänä hallilla treenailemassa. Reippaan puolituntia tein juoksuun kiihtyviä kordinatioita ja niiden päälle loikkia. Lopuksi ravasin vielä 10x80m jäykillä ja väsyneillä jaloilla. Kuntopiirin jälkeinen kipu sentään oli jo hellittänyt pahimmasta otteestaan.

Keskiviikkona yritin käydä vielä viimeistä hiihtolenkkiä, mutta plussakelien jälkeiset pakkaset olivat jäädyttäneet ladun luistinradaksi. Katsoin parhaakseni vaihtaa monot lenkkareihin ja panna tossua toisen eteen. Ei ottanut sujuakseen ja kympin jälkeen luovutin. Vauhti oli kuuttaminuuttia ja tuntui kuin olisi valettu betonikengät jalkaan. Kävelin kotiin miettien, jotta huomenna on uusi päivä.

Energioiden loppuminen on petollista. Jos yrittää väkisin tyhjillä jaloilla nylkyttää tahdonvoimalla, saa odottaa koko seuraavan viikon glykogeenivarastojen palautumista. Kovaa harhoitellessa on pidettävä erityistä huolta riittävästä energiansaannista. Kevennellessä ehtii laihduttaa mahdollisesti kertyneet kilot pois ilman, että palautuminen heikkenee merkittävästi.

Tänään uuteen nousuun. Aamulenkillä jalat tuntuivat vielä väsyneiltä. Päivällä koko mies oli väsynyt yrittäessään kerrata kirjoituksiin nörttisarjaa; matematiikka, fysiikka ja kemia. Yleensä väsymys kuitenkin poistuu iltaa kohden. Olen pirteimmilläni kuudesta kahdeksaan ja siihen väliin mahdutan varsinkin kovemmat iltaharjoitukset.

Verryttelin ja lähdin juoksemaan rauhassa 4x2km/1min vauhtikestävyyslenkkiä Vuoksea kiertäen. Kahdessa viimeisessä vedossa meno ja meininki alkoivat löytyä. Viimeisessä sain sykkeen nousemaan helposti ja maksimiksi kirjattiin 193. Fortumin sillalla 8km tuli täyteen. Viimeiset 2km olivat maantiejuoksumerkkien mukaan tarkkoja ja kellotin niille 7min 15s. Hyvä selvästi kiihtyvä koko vauhtikestävyysalueen kattava harjoitus.

Seuraava kova otatus on tiistaina Lappeenrannan talvijuoksuissa 5km. Hyvät paikalliset lukijat tiedän, että seuraatte. Tulkaa Tekin testaamaan kevätkuntoa. http://www.lum.fi/kuntoliikunta/talvijuoksusarja Jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina (Loka-Huhti) klo 18, eli tällä kertaa 4.3. Matkoina 5km ja 7km, sekä pienemmille junioreille 3km.

Haetaan vanhalla kuvalla vauhtia. M16- sarjan SM-kilpailuista Jyväskylästä. Ensimmäistä kertaa finaaliin ajalla 2.05,87. Yksi siihenastisen elämän onnellisimmista päivistä. Onneksi mies on komistunut noista ajoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti