tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lappeenrannan Talvijuoksu

Lappeenrannan Talvijuoksu sarja on loka-huhtikuussa jokaisen kuukauden ensimmäinenä tiistaina kilpailtava maantiejuoksutapahtuma. Hienoa on, että osallistujia on SM-tason kilpailijoista aina omaksi iloksi hölkkääviin veteraaneihin. Osallistujien lajikirjokin on laaja; tähän mennessä samalle lähtöviivalle on asettunut juoksijoita, suunnistajia, pyöräilijöitä sekä kaikki yhdistäviä triathlonisteja.

Kävin 3km kääntöpaikalla verryttelemässä, vaihdoin tossut ja otin vielä 5x100m aukivedot. Numerotkin ovat mallia 80-luvun hiihtokilpailu, joka osaltaan kasvattaa tunnelmaa valmistautuessa. Minuutti lähtöön. Heitän takin pois ja otamme paikat eturivistöstä. Startti tapahtuu tasan klo 18.00 ja innokkain ottaa varaslähdön vielä lähtölaskennan aikana.

Viimeistää kilometrin kohdalla olimme irtautuneet. Katsoin taakseni ketä on mukana ja naureskelin, ettei maantiejuoksuissa sovi peesailla! Kääntöpaikalla 2.4km kohdalla sain vastaukseksi kelloon kertyneen 8.20. Hyvä väliaika, vaikka retti on menosuuntaan selvästi nopeampi. Ajattelin, että kilometrin verran vedän vielä ja takaisin 3km kääntöpaikalle tullessa on alettava miettiä ratkaisuja.

Tiheätahtinen hengitys kuului takana vielä huolestuttavasti 1.5km ennen maalia. Päätin pudottaa seuraajat suoraan vetoon. Kilometri ennen maalia aloimme kiivetä reitin raastavinta mäkeä. Yhdessä porukassa vielä. Vilkaisin taakseni ja totesin, että mukana on suunnistaja Antti Saikko ja suomenmestari Liikuntamyllystä, Alisa Vainio. Pakko oli lopettaa veto, kun ei-toivotusti kaksi kanssakilpailijaa vielä hengitti niskaan.

Alisa otti ylämäessä piikkipaikan. Tyydyin peesailemaan oksennuksen noustessa kurkkuun. Tiesin kuitenkin mailerina olevani joukon kovin kirimies. Ainakin tuorein jaloin. Pysyttelin ylämäkeen kaartavalle loppusuoralle asti peesissä ja ratkaisin rytminvaihdoksella kilpailun 200m ennen maalia.

Kova ja hyvä kilpailu. Maalissa toimitsijat kiusasivat, jotta tyttöjen peesissä sitä juostaan. Todellisuudessa kova kaksikko näyttäytyin tuulenhalkojan takaa ensimmäistä kertaa kilometri ennen maalia. Lopussa oli pakko näyttää kaapin paikka. Nuoremmat tytöt eivät saa sentään hyppiä silmille. Kellot olivat pysähtyneet aikaan 16.54 ja kellotin uuden PB:ni 4.8km matkalla. kilometrivauhdiksi asettui n. 3.30min/km. Noususummaa 5km reitillä kertyy likimain 50m.



Kuvassa sykekäyrää kilpailusta. Yli kahdensadan päästiin jälleen. Muuta kuvamateriaalia ei valitettavasti ole jakaa. Näissä karkeloissa keskitytään olennaiseen. Laitan tulokset vielä tähän viestiin, kunhan ne julkaistaan.


EDIT. Tässä vielä linkki tuloksiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti