sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Soveltavaa treenaamista

En tiedä kiittääkkö superpallon pyörittelyä, kaltevalla tasolla seisomista, pyyhkeen rullailua vai ovatko aika ja juoksutauko tehneet tehtävänsä. Jalkapohja on alkanut näyttää paranemisen merkkejä. Kävellessä koko vaiva on ollut huomaamaton jo pidemmän aikaa. Tänä aamuna uskalsin lähteä varovaiselle juoksulenkille. 3km sujui onnellisesti täysin kivutta, vielä tosin päkiälle nousemista vältellen. Illalla hölkkäsin vielä 7km. Ei tällä jalalla vielä kilpaa juosta, mutta ehkä suunta on ylöspäin!

Viime viikolla juoksusta ei voinut kuin haaveilla. Treenatessa joutui soveltamaan kovasti ja mielikuvitus oli koetuksella. Juosta ei pysty ja sekä hiihdossa että pyöräilyssä sää toimii rajoittavana tekijänä. Nyt minulla kuitenkin on lukio kaikin puolin paketissa ja kyllä haluan käyttää aikani urheiluun!


Yhden kerran yritin hiihtää. Latupohja olisi sopinut paremmin luistimille kuin suksille. Homma jäi kesken 4km kohdalla. Jäinen latu pelotti ja oli suoranainen terveysriski.

Pyörän selkään nousin useampaan otteeseen. Aloitin viime viikonlopun jatkamalla suoraan kirjoituksista Kuopiosta Siilinjärvelle. 25km taittui tuulessa ja tuiskussa huonolla pyörällä. Ei ollut nautinnollinen reissu. Totesin, että pyöräily on kesälaji. Tästä viisastumatta kaivoin seuraavana päivänä maantiepyörän tallista. Tällä kertaa Kuopio-Siilinjärvi väli kulki sujuvammin hyvässä säässä. Varikkopysähdyksen jälkeen alkoi paluumatka. En ottanut huomioon, että vastatuuli voi yllättää myös toiseen suuntaan ajaessa. Yhtään liioittelematta voin sanoa pelänneeni viimeiset 20km joutuvani sairaalaan hiljalleen tuntoa menettävien varpaideni kanssa. Ikävää, kun olosuhteet ja/tai puutteelliset varusteet pilaavat suorituksen!

Pyöräilystä toivuttuani keksin uuden olosuhteista riippumattoman treenimuodon. Suuntasin kävellen hyppyrimäkien portaisiin. Vaikka juoksuaskelia ei harjoituksessa voinut ottaa, pari sataa askelmaa viiteen otteeseen riitti kipeyttämään jalat useammaksi päiväksi. Tosi kiva treeni!

Kalle lähettää Onttolasta terkkuja ja lupaa päivittää blogia kiireisistä viikoistaan päästessään lomille keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti