tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kohti uusia latuja


Lauantain laturetkestä innostuneina aloimme tutkia Lappeenrannan latukarttoja. Minulla oli sunnuntaina töitä, joten päätimme tänään tiistaina tehdä omatoimiretken kaupungin eteläpuolen laduille. Kryptisten latukarttojen ihmettelyn jälkeen totesimme, että mennään ja katsotaan. Kotonta Kisapuiston jäähallin kautta kävelyosuudelle, muka Tirilästä hiihtämään.

Seurasimme suksenjälkiä ja päädyimme Viipurinportin ABC-asemalle. Onnekkaasti parkkipaikan päästä lähtikin vasta-ajettu luistelulatu. Muutaman kilometrin hiihtämisen jälkeen odotti yllätys. Lappeenrannan ensimmäinen latuopaste! Enää ei ollut hätää, Opasteita oli lentokentälle asti n. 4-6km välein.

Lappeenrannan eteläpuolen hiihtolatu




















Yllättävän moni oli löytänyt hiihtämään. Heti alkumatkasta vastaan tuli useita kymmeniä hiihtäjiä, loppumatkasta harvemmin mutta kuitenkin tasaiseen tahtiin. Harvempi kuitenkaan koko lenkkiä hiihtää, eikä puolesta välistä tahdo päästä oikaisemaan. Matka meni mukavasti ja pois kävellessä aurinko alkoi lämmittää, Satukaan ei paleltunut.

Ladut olivat hyvät. Vielä kun kartat päivitettäisi nykytekniikalle ja vähemmän kryptiseen muotoon, eikä muutama opastekaan olisi pahaksi. Nyt kaikki hiihtämään! Me lähdemme Saipan peliin ja viikonloppuna katsomaan SM-halleja Liikuntamyllyyn. Tänään 40km liikuntaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti