perjantai 22. toukokuuta 2015

Iloisia uutisia opiskelurintamalta

Maanantaina saapuivat ylioppilaskirjoitusten lopulliset arvosanat ja tieto kevään ylioppilaista. Oli hieno ja helpottava tunne löytää oma nimi listaltaan, vaikka sain olla melko varma, että kirjoitukset menivät kunnialla läpi. Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka jokin pakollinen kurssi olisi epähuomiossa jäänyt suorittamatta ja lakin saanti estynyt siitä syystä.

Ylioppilastutkintolautakunta, YTL, oli ollut kohdallani armollinen. Kirjoitusten tulokset olivat parempia kuin uskalsin toivoakkaan. Pitkän matikan, fysiikan ja äidinkielen perässä komeilee kirjain E ja hämmästyksekseni kemiassa ylsin aina L:ään asti. Rivin täydentää lyhyen espanjan M. Saan siis painaa iloisin mielin päähäni ei-niin-kauniin lippiksen ensi lauantaina käydessäni viimeistä kertaa Kuopion Klassillisella lukiolla.


Aika kirjoitusten jälkeen on mennyt siivillä, ja nyt ovat käsillä pääsykokeet ja opiskelijavalintojen julkistamiset. Oman kohtaloni oli määrä ratketa tänä aamuna 9.00. Odotin hetkeä vähintään kuin lapsi joulua. Viritin illalla kellon soimaan 8.45. Ehtisin avata tietokoneen ennen tulosten tulemista. Aamuyöstä näin todentuntuisen unen siitä, miten pisterajat olivat nousseet tuntuvasti edellisistä vuosista, minun ulottumattomiini.

Aamulla oli teknisiä ongelmia. Minun netti ei auennut ennen kuin olin yrittänyt talon jokaisella tietokoneella. Vähän hermostutti, mutta kun sain tulossivun auki, hermostutti jo kovasti. Opiskelijavalintoja ei voitu julkistaa sähköisesti teknisen vian vuoksi. Vähän on ironista, että teknillistieteellisestä yliopistosta ei saada nimilistaa nettiin.

Sivulla kerrottiin, että valituille on lähetetty eilen torstaina kirje, joka tulee ehkä joskus perille. Teki mieli hyppiä seinille ja itkeä. Manattuani aikani toimimatonta systeemiä sain kasattua itseni ja soitin suoraan yliopistolle. Sieltä osattiin kertoa, että minun 22 alkupistettäni riittää paremmin kuin hyvin vaadittuun 17 pisteeseen nähden. Tämän tiedon kuulemisesta olen unelmoinut viimeisen puoli vuotta. Helpotus on valtava. Minusta tulee syksyllä energiatekniikan diplomi-insinööriopiskelija ja lappeenrantalainen.

2 kommenttia:

  1. Satu: Paljon onnea hienoista saavutuksistasi opiskelurintamalla! Ja molemmille blogisteille: teidän blogianne on mukava lukea, jatkakaa samaan malliin!

    Lotta

    VastaaPoista