lauantai 16. toukokuuta 2015

Kisojen täyteinen viikonloppu

Kalle kertoi edellisessä kirjoituksessaan, miten käytimme helatorstain Siilinjärvellä 90v juhlajuoksussa. Minä en tyytynyt pelkkään järjestäjän rooliin, vaan sovitin myös numerolappua rintaan. Sateisessa säässä oli edessä neljä 2,6km kierrosta, yhteensä 10,4km. Reitti oli vain puolikse asfaltoitu ja hiekkatieosuudet liejuuntuivat kierros kierrokselta. Maaliin saapui rapaisia urheilijoita.

Elettäsessä jo toukokuun puoliväliä on 10,4km kilpailu turhan pitkä ja raju. En kuitenkaan halunnut jättää hyvää juoksutapahtumaa hyödyntämättä ja juoksin kisan pitkänä vk-lenkkinä. Alkuperäinen suunnitelma oli, että seuraisin toista oman sarjani juoksijaa aina viimeiselle kilometrille asti. Vauhti alkoi tuntua ennen puoliväliä turhan helpolta, ja vaihdoin peesiä. Juoksimme yhdessä sarjaa alemman kilpailijan kanssa hänen kiinni hänen kilpasiskonsa, jonka mukana taitoin lopulta matkaa aina yhdeksään kilometriin asti.

Viimeinen kilometri lasketeltiin alamäkeen. Tein eroa matkaseuraani liki 40s ja gps näytti hetkelliseksi maksimivauhdiksi 2.30min/km. Jälkeenpäin tarkasteltuna kisa oli kokonaisuudessaan kiihtyvä. Harjoitus oli erittäin onnistunut. Jäi hyvä mieli.

Tänään lauanrtaina minun oli tarkoitus asettua lähtöviivalle Karttulan kujilla, nimeni oli jo Asics-katujuoksun 2000m lähtölistalla. Näin ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan. Torstaisen juoksun jälkeen karhealta tuntunut kurkku ei tiennyt hyvää. 2000m ajan sijaan kellotin tänään liki 38 astetta kuumemittarilla. Harmittaa kovasti jättää hyvä kisa väliin ja pitää huilia harjoittelusta.

Flunssa ei ollut kuitenkaan syy jäädä koko päiväksi vällyjen väliin. Heti aamusta suoritimme kulttuuriteon seuraamalla Suonenjoella kansallisia suunnistuskilpailuja. Kokemus oli Kallelle ensimmäinen laatuaan. Ihan oli mukavaa, vaikka äänentoiston taso toi mieleen lähinnä keskitysleirin. Suonenjoelta jatkoimme Karttulan katujuoksun yleisön joukkoon. Taas tuli nähtyä kovatasoiset kisat ja jututettua tuttuja. Vähän aiheutin hämmennystä, kun en malttanut pysyä kokonaan poissa taudista huolimatta.