torstai 28. toukokuuta 2015

Kylmästä lämpimään

Viime viikonloppu vierähti Tampereella. Ujuttauduin jälleen mukaan reissuun seuraamaan mielenkiintoista urheilutapahtumaa, Särkänniemisuunnistusta. Kyseessä on sprinttisuunnistuskilpailu, joka nimensä veroisesti kisataan Särkänniemen huvipuistoalueella.

Kisa-aamuna näkymät hotellin ikkunasta olivat hurjat. Tuuli riepotteli juuri ja juuri pystyssä pysyviä puita ja vettä tuli enemmän ja vähemmän. Lämpömittari näytti kesäisiä viiden asteen lukemia. Aamupalan jälkeen puin ylleni kerrastonpaidan, juoksupaidan, hupparin, juoksutakin, hiihtotakin, toppatakin sekä tyylikkään kertakäyttösadetakin kruunaamaan asukokonaisuuden. Varsinkin aamupäivästä sain todeta, että yksikään kerros ei ollut liikaa.

Kisat lähtivät käyntiin naisten huippuliigan osakilpailulla. Tapahtuma televisioitiin, ja minut on varmasti voinut bongata ruudusta heilumasta lähtöalueella sadetakkini kanssa. Naisten jälkeen matkaan pääsivät lapset, joita varmasti kisaa enemmän kiehtoi loppupäivän vietto huvipuistossa. Miesten huippuliigan lähtö päätti kilpailupäivän.


Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen huomasin pian, että minullakin oli kädessä pinkki ranneke, ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Olin flunssan takia sen verran heikossa hapessa, että laitteissa ajelu ei oikein napannut. Eläintarhat, delfinaariot sekä akvaariot tuli kuitenkin kierrettyä sitäkin tarkemmin. Iltapäivän ollessa jo pitkällä löysin itseni myös hurjimpien vuoristoratojen jonoista.

Kylmä ja kurja sää jäi onneksi Tampereelle. Alkuviikko on ollut Siilinjärvellä sen verran kaunis, että minäkin tunnettuna vilukissana olen uskaltanut sovittaa heti aamulenkille shortseja jalkaan. Hyvä sää tekee kyllä treenaamisesta vielä monin verroin tavallista hauskemaa. Aurinkoiselta urheilukentältä ei malttaisi lähteä pois.


Shortsien lisäksi myös piikkarit ovat tällä viikolla päässeet ensimmäistä kertaa ulkokäyttöön. Ensi keskiviikkona saan nähdä, millaiseen suoritukseen yhdellä kevyellä ratatreenillä yltää. Tarkoituksena on startata kotikentällä 1000m kisaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti