torstai 9. heinäkuuta 2015

Am 17/19v 1500m ukp - Imatra

Imatralla kilpailtiin tänään 17- ja 19-vuotiaiden aluemestaruuksista. Myös ulkopuoliset kilpailijat olivat tervetulleita. Aurinko paistoi, rokki soi ja grilli oli kuumana. Poikkeuksellisesti kestävyysmatkat juostiin jo alkuillasta. Tällä kertaa 1500m otatuksessa ei samanlaista jännitettä ollut kuin kahdella ratakierroksella. Paremmat juoksijat varmasti erottuisivat.

Heti takasuoralle kiihdytettyä syntyi jono, joka sekin välittömästi jakautui. Etukäteen olin 4.30 väliaikoja tapailluit maalin kohdalla. Häntäpäässä juuri aikataulussa. Otin peräpään veturin roolin. Kärki meni jo kaukana. Ei vauhti pysynyt. Totesin itselleni tiputtuani tavoitevauhdista, että europpalainen maili vain kunnialla maaliin.

Loppusuoralle kaarrettaessa kaverit irroittelivat kirejään. Turha edes vastata. Maalissa viimeisenä, 4.44 kellossa. No oma ennätyskään ei ole yhtään parempi kuin n. 4.20, ja ylimääräiset sekunnit kertyvät salakavalan nopeasti. Huonokuntoiselle juokseminen on raakaa.


Urheilussa pitää muistaa pitää pää kylmänä. Muutamalla hyvällä harjoituksella, kuten tämänpäiväinenkin oli, eteneminen kohti maaliviivaa helpottuu ja ajat paranevat. Kotkassa 21.7. miesten Am-kasilla seuraavan kerran. Tulokset kyllä korjautuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti