maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kotiseutu tutuksi!

Aloitin viikon uudella aluevaltauksella. Kuulutin Imatran Urheilijoiden kuukausikisat. Mitä ihminen ei urheilun eteen tekisi. Leikkisästi tokaisin, jotta aloitin uran suoraan stadionilta. Karhumäen urheiluilta päättyi, ja seuraavan kerran 28.7. 9-15 -vuotiaiden Pm-viesteissä mikin takana. Satu odotti jo juna-asemalla, poikkeuksellisesti en ollut viimeinen kuka kentältä lähtee. Nyt oli jo kiire.

Torstaina aurinko paistoi, niin kuin kesällä pitää! Lähdimme kirjoittamaan vuokrasopimusta Lappeenrantaan. Kun juoksevat asiat oli saatu hoidettua, alkoi maakuntamatkailullinen osuus. Käytiin tietysti katsomassa Kimpisen sinistä mondoa, ajettiin sataman ja linnoituksen läpi ja kierrettiin keskustaa kävellen.

Keskustan kiertäminen riitti. Vehkeet tulille. Sanoin, että mennään Mustolan kautta Konnunsuolle Soskuan sulku, Saimaan kanava, ylittäen. Konnubaarin kohdalla jalkauduttiin. Etelä-Karjalan nähtävyyksistä yksi vaikuttavimmista on entinen vankila, nykyinen vastaanottokeskus. Satu pääsi katselemaan peltoja ja tiilirakennuksia lintutornista - kiikarit vain olivat jääneet kotiin.

Matkalla käytiin vielä ihmettelemässä Myllymäen laskettelurinteitä ja Joutsenon urheilukenttää, mm. Steve Prefontaine kävi pohjolan kiertueella juoksemassa 1974 5000m 13.55. Kenttäennätystaulua emme löytäneet, mutta kovia kisoja jokatapauksessa on juostu!
Tankillisen bensiiniä ajettuamme olimme taas Imatralla. Ei auttanut kuin lähteä vielä katsomaan Imatrankoskea. Patoluukkujen auetessa koskiuoma alkoi täyttyä Sibeliuksen tahtiin vedestä 500 kuutioa sekunnissa #IhmeellinenImatra.


Perjantaina kävimme radalla juoksemassa. Juoksin huomiseen kilpailuun valmistavasti vanhan ja hyvän 2x4x200m, satu 100-200-300-400-600-400-300-200-100 pyramidiharjoituksen. Pyhänä ulkoilutin Satua pyörällä. Molemmat jalkapohjat tulivat kipeäksi kuin ei olisi ikinä ennen juossutkaan. Satu juoksi Vuoksenlenkillä jokatoisen kilometrin alle neljään minuuttiin. Takasuoran hiekkatieltä hyppäsi kuin Antti loikkanen aikoinaan pikitielle. Asfaltillahan on nopein juosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti