maanantai 1. joulukuuta 2014

E-urheilu, Counter Strikeä Ruotsista

Edellisestä kirjoituksesta on ehtinyt kulua jo liian pitkään. Blogin kirjoittaisessa tärkeintä on säännöllinen julkaisutahti, tässä Blogissa noin kolme kertaa viikossa. Medioissa liikkuu monenlaisia ajankohtaisia aiheita. Urheilublogiin sopii kuitenkin elektroninen urheilu, vaikka se ei ole iltapäivälehtien sivuja vallannutkaan.

Perjantai iltana urheilu esittäytyi suurelle yleisölle täysin uudessa valossa. Ruotsin Jönköpingistä lähetettiin suorana maailman suurimman tietokonetapahtuman Counter Strike: Global Offensive -turnauksen finaali. Asetuimme television ääreen, kuten mitä tahansa urheilua katsoessa. Finaalissa vastakkain asettuivat viisihenkiset joukkueet, ruotsalainen Ninjas in Pyjamas ja ranskalaiden LDLC.

Finaali imaisi katsojan sisäänsä ensimmäisistä kierroksista lähtien. Asiantunteva selostajakaksikko avasi peliä ja sen strategioita niin, että pelistä ei tarvinnut etukäteen tietää. Valveutumattomalle katsojalle tuli varmasti yllätyksenä kuinka vaikeaa pelaaminen on. Tietokonepelaamista ei pidä sekoittaa puhelimella pelattaviin Angry Birdseihin, jotka ovat kevyttä hupia.

Ennen turnausta joukkueet tutustuvat pelattaviin karttoihin, jokaiselle haetaan oma rooli joukkueen yhteistyössä ja pelaamista harjoitellaan säännöllisesti. Otteluissa joukkueen jäsenet kommunikoivat mikrofonien välityksellä toisilleen vastustajan liikkeistä ja omista suunnitelmistaan. Vaihtoehtoja on paljon ja tilanteisiin on sopeuduttava salamannopeasti.

Ylen HD -kanavalla peliä seurattiin monipuolisesti aina mielenkiintoisen pelaajan näkökulmasta. Televisiossa vastustajan pelaajat näkyivät seinien läpi, joten kotisohvalla eli mukana ja suunnitteli omaa strategiaa, mitä tekisin seuraavaksi. Toisinaan ruudun kuvapinnalle otettiin kartta, johon piirrettiin huomioita - kuka liikkuisi minnekin ja mistä ollaan tulossa.

Pelaajille, joista puhutaan nimimerkeillä, on jokaiselle kehittynyt omanlaisensa karisma. Hetken seurattuaan ei enää tiedosta katsovansa vain tietokonepeliä, on kysymys jostain suuremmasta. Jännitys oli käsinkosketeltavaa. Perjantai-illan lähetystä katsoi televisiossa parhaimmillaan yli satatuhatta katsojaa. Mahtavaa, suosittelen katsomaan avoimin mielin! Suosittelen kokeilemaan myös itse peliä, tietokonepelien maailman voi avartua hämmästyttäväksi.

Kuinka Counter Strike pelaaja näkee maailman?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti