keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Talvijuoksu ja kiertopalkinto

Pidin viimeviikolla harjoittelun kevyenä. Kestävyysharjoittelussa tulisi olla vaihtelua ja nousujohteisuutta. Harjoitellaan kahdesta kolmeen viikkoon ja kevennetään harjoittelua muutamasta päivästä kokonaiseen viikkoon. Elimistö palautuu harjoittelusta lähtötasoa korkeammalle tasolle, ainakin valmennusopin yleisen konsensuksen mukaan.

Kevyemmän viikon jälkeen oli aika lähteä haastamaan itseään Talvijuoksuun. Maassa oli lunta ja jätin pitkät päälle ensimmäisen kerran sitten helmikuun. Juoksu lähti hyvin liikkeelle ja yhteisestä päätöksestä oikaisimme tiukimman mutkan, johon viime liukkailla kaaduin. Annoin kärjen mennä, mutta viittilöin Antti Saikolle, jotta tulisi mukaan. Antti spurttasi peesiin ja pidimme mukavaa vauhtia kääntöpaikalle.

Takaisin tullessa Antti tuli välillä rinnalle ja yritti ohi. Jalat tuntuivat kuitenkin poikkeuksellisesti hyvälle, aloin päästä oikean kilpailemisen makuun. Viimeiseen ylämäkeen kummallakaan ei ollut voimia iskeä, mutta alas tultiin sitäkin vauhdikkaammin. Mäen päältä on vielä n. 500m maaliin ja aletaan tehdä ratkaisuja. Alamäki loppuu tiukkaan S-mutkaan, jossa alitetaan päätie tunnelin kautta. Olin edellä enkä luopunut asemastani ennen viimeistä kaarretta.

Tiukasta kaarteesta kiihdytetään ylämäkeen loppusuoralle. Kaikki pelissä tein muutaman sekunnin eron, ja voitin loppukirikamppailun. Matkavauhti oli ollut vielä auttamatta liian hidasta. Voittaja juoksi reittiennätyksen, ja oli jo vetänyt verkkarit jalkaan meidän pysäyttäessä kellot. Suunta on kuitenkin taas oikea, vaikka syksy on ollut tarpeettoman vaikea. Joulukuun voin pyhittää pelkästään juoksemiselle.

Tänään keskiviikkona seuran puheenjohtaja herätteli soittamalla. Syyskokoukseen, pullakahvit ja palkitsemisia. Vastasin tottakai tulevani. Sain nimeni kiertopalkintoon olympiaedustajien, maajoukkueurheilijoiden ja -valmentajien, sekä muiden tärkeiden seuratoimijoiden joukkoon. Puheenjohtaja esitti perusteluiksi esimerkillisyyden urheilukoulutoiminnassa ja yleisurheilutoimitsijana, hyvät urheilutulokset ja vielä Blogin! Kyllä olin otettu. Blogin on nimenomaan ollut tarkoitus kuvata urheilijoiden arkea ja levittää positiivisella tavalla tietoa harjoittelusta, urheilun sosiaalisuudesta, tapahtumista, onnistumisista ja innoittaa lukijoita!

Kiertopalkinto ja 34 kovaa nimeä

2 kommenttia:

  1. Onnea! Teillä on todella mukava blogi ja seuraan sitä säännöllisesti, vaikka ikäeromme on varmaankin yli 25 vuotta. Toivon innostusta, terveyttä ja kaikkea hyvää valitsemallanne urheilu-uralla. Juoksu on elämäntapa, intohimo ja hyvä harrastus. Nyt kun aikuisurheilukin on tullut tutummaksi, niin kilpailuviettiäkin saa tyydytettyä läpi elämän. Kaikkea hyvää teille ja kiitos, kun jaatte blogin kautta kokemuksianne juoksusta!

    VastaaPoista
  2. Positiiviset kommentit innostavat aina. Mielestäni jokaisen urheilusta kiinnostuneen kannattaa kilpailla ainakin omaa parasta kaveriaan vastaan. Ja onneksi erilaisia tapahtumia järjestetäänkin niin, että me kaikki voimme nauttia kilpailemisesta. Kiitos! =)

    VastaaPoista