keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Urheilullinen joulu

Kalle selvisi lauantaina Savoon kuusituntisen matkustuksen jälkeen. Vielä samana iltana ehdittiin lenkille, jonka jälkeen rauhoituttiin Team Varpikkaiden pikkujoulujen viettoon. Juhlat jatkuivat vielä seuraavana iltana kaverien kesken vietetyissä pikkujouluissa. Maanantaiaamuna otettiin suunta Kuopioon. Satulla oli vuoden viimeinen koulupäivä ja Kalle sai luvan osallistua matikan tunneille vaihto-oppilaana. Päivä päättyi koulun joulujuhiin.

Epäonnistuneen hallitreenin jälkeen vaihdettiin tehokkaampiin treenimuotoihin. Latukone teki hyvää työtä ja otsalanpun valossa takapihan pellolle syntyi mallikelpoinen luistelu-ura. Takareidet ja vatsalihakset tykkäsivät.

Latukone ja Rocky-harjoittelua.
Aattoaamun koittaessa Blogikaksikko heräsi aamupuurolle. Varustauduttiin yli kahdenkymmenen asteen pakkaseen ja valmistauduttiin taittamaan matkaa Siilinjärveltä Kuopioon. Ennakkoluulottomasti lähdimme taittamaan matkaa kevyellä, mutta reippaalla tahdilla. Satun GPS-mittariin kertyi kilometrejä toisensa jälkeen. Maamerkkejä ohitettiin huomaamatta, juoksu luonnistui molemmmilla.

Kova pakkanen alkoi tuntua pistelynä poskissa ja reisissä. Kymmenen ensimmäistä kilometriä taittuivat kuin itsestään, mutta posket alkoivat olla jäässä. Pakkanen lauhtui Kuopion lähestyessä ja kaikki kuluneen syksyn hetkellisen epätoivon ajatukset olivat haihtuneet mielestä.

Lähdössä matkaan.
Kallansilloilla on perinteisesti kuvattu pyöräilyryhmää. Juoksukuvakin oli ikuistettava. Kuvaa ottaessa GPS vilkutti 18km, ja juoksijat alkoivat olla kuuran peitossa. Aurinko paistoi ja Puijontornin näkyessä tietää olevansa jo melkein Kuopiossa. Kohta alattaisiin raapia Kallen pitkänlenkin ennätyksiä. Kahteenkymmeneenviiteen kilometriin vauhti pidettiin selkeästi alle 5.30min/km. Kallen maileriaskel alkoi painaa, mutta epätoivo ei juoksijan mieltä vallannut, ei varsinkaan jouluna.

Kalle oli 200km pyöräilyssä Satua vahvempi. Aaton pitkällä juoksulenkillä asetelma kääntyi toisinpäin. Kalle piti vauhtia matkalla, mutta satun juoksu parani kolmenkympin lähestyessä. Viimeisten kilometrien vauhti tippui kuuteenminuuttiin, mutta päämäärä lähestyi jokaisella askeleella.

Kallansilloilla reilusti yli puolenmatkan.
GPS nakutti aina 31km asti ja aikaa käytettiin yhteensä kelloja kertaakaan pysäyttämättä 2.52. Satu olisi halunnut jatkaa maratonin täyteen, mutta tyytyi terävään loppukiriin. Kalle ei edes yrittänyt enää vastata. Pakkasen kylmettämät juoksijat pääsivät suoraan joulusaunaan ja eheytyivät.

Molemmille pisin juoksulenkki.
Joulun odotetuin vieras, joulupukki itseoikeutetusti, vieraili. Tontut olivat hyvin tietoisia kilttien lapsien harrastuksista. Satulle pukki toi kovasti pyöräilyvaatteita. Blogi täyttää kohta vuoden, ja on saanut paljon hyvää palautetta. Haluamme toivottaa kaikille lukijoillemme hyvää joulua!

Tontut ja joulukuusi.

2 kommenttia:

  1. Oliko tänään lepopäivä, vai starttasiko 100km hiihto aamulla klo 7? :D

    VastaaPoista
  2. Eilen kunnioitettiin joulurauhaa, mutta tänään ulkoilutettiin suksia loistosäässä 30km verran :)

    VastaaPoista