lauantai 11. huhtikuuta 2015

Vuoksen lenkki - Am-maantiejuoksu

Tänään aurinko ja kevät helli juoksijoita. Pitkän talven jälkeen kaapista kaivettii nylkky-shortsit ja hihaton kisapaita legendaarista urheilujuhlaa Vuoksen lenkkiä varten. Varjossa oli n. 7 astetta lämmintä, auringossa likimain tuplaten. Ennen kilpailua ja verrytellessä vaihdettiin kuulumisia ja urheiluyleisöä kiinnosti kovasti kuinka varusmiespalvelus on sujunut.

Kerroin suunnistaneemme eilen pahimmillaan metrisessä lumihangessa. Stetson & Harrison -menetelmällä sain reitin pituudeksi 7km, aikaa yhdeksän rastin kiertämiseen kului 1h 40min. Herkistelyä maantiekilpailuun.

Lähtö tapahtui klo 14.00 myötäpäivään. Ilahduttavan suuri juoksijajoukko ampaisi liikkeelle. Lähdin juoksemaan vain omaa mukavaa matkavauhtia. Suuri etujoukko karkasi jo muutamansadan metrin jälkeen, ja jäin vetämään seuraavaa porukkaa tietäen, että selkiä alkaa jo pian tulla vastaan.

Kovat nimet vieressä - Jantunen, Turkulainen ja Mikkonen
Matka eteni mukavasti ja lähdimme nousemaan lenkin ainoaa pitkää nousua. Vahvana mailerina olen ylämäissä vahva. Pidin omaa matkavauhtia ja aloin saavuttaa selkiä. Mäenpäältä pitkässä laskussa rallattelin 3.5km väliaikapaikalle. Kanssajuoksija kertoi kuluneen 12.48, hyvää 3.40min/km vauhtia. Pahimmillaan nuoret pojat olivat saaneet vajaa 200m etumatkaa, mutta takaa-ajo oli alkanut.

Vuoksen takasuoralla 3.5km kohdalla
Hyvällä fiiliksellä tiukkasin tahtia ja Imatrankosken kirkon ja Fortumin sillan välissä (5.5km) olin ohittanut nuorempien poikien ryhmän. Hymy nousi huulille, mutta askel alkoi vääjäämättä painaa. Kun matkaa oli tasan 2km maaliin kello oli rullannut lukemiin 20.12. Tiesin juoksevani hyvän ajan. Ryhmä venyi minun vetäessä. Totesin rakkaalle kilpakumppanille, että 1.25km maaliin ja silloin hän iski. Lopussa matkavauhti ei riittänyt kiinnijuoksemiseen ja vielä toinenkin juniori tuli rinnalle ja ohi.

Vaikka en enää voinut saada seuraavia raastajia kiinni viritin loppukiriä ylös viettävään maaliin yleisön kannustaessa. Kuuluttaja totesi Lipiäisen tulevan hyvin maaliin, vaikka vaihtoi vasta aamulla huopakumisaappaat maratontossuihin. Olin selvinnyt kunnialla armottomalta Vuoksen lenkiltä pysäyttäen kellot aikaan 27.51. Eli 3.45min/km, pakko olla tyytyväinen n. 20km/vko juoksuharjoittelulla. Muuta liikuntaa on tullut sitäkin enemmän. Seuraava otatus on 2.5. Aluemestaruusmaastojuoksuissa SM-maastojen esikisoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Täältä vielä tuloksiin aikuisten...
Ja tästä nuorten osalta.

Tutulla loppusuoralla hyvillä mielin
Mehu maistui maalissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti