sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

XL Maaninka-hölkkä

Eilen lauantaina kisattii jo neljännettäkymmenennettä kertaa järjestetyn Maaninka-hölkän merkeissä. Tapahtuma keräsi paikalle kiitettävät 130 juoksijaa, ja tunnelma oli hyvä. Sää oli maantiejuoksulle suorastaan täydellinen: tuulta ei ollut juuri nimeksikään, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja elohopea kiipesi yli kymmeneen asteeseen. Shortsit ja lyhythihainen olivat pätevä valinta kisa-asuksi.


Kauden ensimmäisen kisa-aamun koittaessa fiilis oli lähinnä epätoivoinen. Edeltävän illan verryttely oli tuntunut kamalalta ja olo ollut muutenkin vetämätön ja kurja. Pelotti, että kisasta tulee jälleen täysi floppi, mitä jos 21min rajakin jää 5km lenkillä rikkomatta. Lievä paha mieli alkoi kuitenkin haihtua kisapaikalla, kun pääsi pitkästä aikaa hakemaan numerolappua ja näkemään tuttuja.

Alkuverryttely oli tahmeaa. Tuntui, että jalat sortavat hölkkävauhdissa. Lähdön lähestyessä jalat alkoivat aueta ja juoksu kävi muistuttamaan juoksemista. Vähän uskalsi jo hymyilläkin. Kuuluttajan kertoessa lähtöön olevan aikaa alle kymmenen minuuttia, tuli aika heittää verryttelyasu pois ja alkaa hakea paikkaa lähtöviivalta, eturivistä tottakai. Pahin paniikki oli ehtinyt jo haihtua.

Juoksijat lähetettiin matkaan piippauksella, ja alkukiihdytys oli hurja. Jättäydyin suosiolla porukasta ja silti ensimmäinen kilometri oli noin 20s suunniteltua nopeampi, 3.42. Matka jatkui yksinäisesti, noin 10m isompaa porukkaa jäljessä. Reitti johdatti kilpailijoita miellyttävän tasaista reittiä pitkin 2,5km kohdalla sijaitsevalle kääntöpaikalle. Kello näytti puolenvälin ajaksi noin 9.35, vauhti oli pysynyt yllättävän hyvänä.

Puolenvälin jälkeen alkoi herätä varovainen toive, voisiko 20min alitus olla mahdollinen. 19:sta alkava aika olisi kaikkien vaikeuksien jälkeen unelmien täyttymys. Kun matkaa maaliin oli 1,5km ja vauhti oli pysynyt edelleen samana, toive alkoi vahvistua. Silti koko ajan vaivasi pelko omasta jaksamisesta, kunto on aivan arvoitus, tuleeko kohta seinä vastaan ja muuttuuko loppumatkan juoksu lyllerrykseksi. Juoksu kantoi mukavasti maaliin saakka ja pienen loppukirin saattelemana pysäytin kellon ajassa 19.34. Olen tyytyväinen, vaikka tottakai toivoisin olevani kunnossa, jossa ajasta lohkeasi vielä pari minuuttia pois.

Myös Kalle lähti viivalle jälki-ilmottautumisen kautta. Matkana miesten 8km. Valmistautuminen kisaan ei suoraan rankalta harjoitukselta kotiutuneena ollut paras mahdollinen. Kuten monen muunkin kilpailijan, myös Kallen alkuvauhti oli suunniteltua vauhdikkaampaa, ja se kostautui hieman kisan edetessä. Kaiken kaikkiaan kisa oli kuitenkin tasaisen hyvä suoritus, johon juoksija itse oli kohtalaisen tyytyväinen.

Tästä jatketaan kohti ensi viikonlopun aluemestaruusmaastoja. Kallen koitos on kotoisasti Imatralla tulevalla SM-maastoreitillä ja allekirjoittanut starttaa Pieksämäellä.

Tästä Maaninka-hölkän tuloksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti