perjantai 3. lokakuuta 2014

Maakuntaviestin aatto

Taas pitää ihmetellä. Ihmetellä sitä, kuinka saa kuulla kerta toisensa jälkeen saman tutun virren siitä, miten kurjaa aikaa syksy on. Oma käänteinen näkemykseni vahvistui joku hetki sitten päättyneellä iltalenkillä. Mielestäni syksyisiä lenkkejä parempaa ei olekaan. Tänä iltana kaikki oli kohdillaa. Juoksin metsässä, jonka pimeys oli jo päässyt valtaamaan pilvettömältä taivaalta kirkkaana loistavasta kuusta huolimatta. Lampi, jota reittini kiersi, oli peilityyni. Niin kuu kuin vastarannan rakennusten sekä katulamppujen valot peilautuivat siitä. Koko metsä näytti lepäävän vedessä ylösalaisin. Oli pakko pysähtyä kuvaamaan. Ja kiroamaan puhelimen kameraa, jossa mikään ei näytä miltään.


Lämpötila lähestyi nollaa, juostessa ei ollut kylmä eikä kuuma. Olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta tänään lenkin oli loputtava lyhyeen. Jouduin tyytymään pellkkään lyhyeen verryttelyyn. Ei parane liikaa riehua, kun seuraavana päivänä on tosi kyseessä.

Huomenna tarkalleen 11.00 pääsen tositoimiin, nyt ihan oikeasti lappu rinnassa. Tuolloin ammutaan matkaan Pohjois-Savon Maakuntaviestijuoksun ensimmäinen lähtö, joka käsittää perhe- ja kaverisarjan. Kyseessä on ehdottomasti syksyn kohokohta. Muutkin ovat tämän huomanneet, sillä tapahtuma on houkutellut tänä vuonna paikalle liki sata joukkuetta. Kisa kerää yhteen erilajien harrastajia taistelemaan yhdessä maakunnan viestimestaruudesta seuransa nimissä. Lyhyt, 1,3 km mittainen, reitti suosii yleisöä, koko ajan tapahtuu. Muiden viestien osuudet ovat reitin monikertoja, mutta perhe- ja kaverisarjalle riittää 1km lenkki.

Omalle kohdalleni sattui tänä vuonna aloitusosuus. Saan lähteä taipaleelle yhdessä noin 25 eri joukkueen edustajan kanssa. Seuraavan viestinviejän lähetän matkaan ainoastaan 1km juoksun jälkeen. Vähän kuulostaa pelottavalta ajatus kyseisestä pikamatkasta. Kovasti pitäisi päästä, mutta en tiedä, onko siihen tällä hetkellä minkäänlaisia edellytyksiä. Sen näkee kokeilemalla, ja aamulla saan lunastaa kokeilun tulokset jo muutaman tuskaisen minuutin jälkeen.

Huomenna tapahtuu myös eteläisemmässä Savossa. Kalle koittaa parastaan kymmenen kilometrin matkalla Punkaharjun Halkijuoksussa. Blogiin on siis viikonlopun kuluessa odotettavissa kisaraportteja kaksinkappalein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti