tiistai 9. syyskuuta 2014

Luennolle edellisen päätyttyä

Keskiviikkona peli meni hyvin. Vihelsin rangaistuslaukauksen ja reippaasti minuutteja, mutta molempien joukkueiden valmentajat kiittelivät kovasti ottelun jälkeen, poikkeuksellista. Lauantaina heti aamusta suuntasinkin auton keulan Vierumäen urheiluopistolle Tulevaisuuden kilpatuomari- leirille.

Koskaan en ole vastaavalla leirillä ollut. Aikataulutus vartin tarkkuudella kahden päivän ohjelmaan. Pisin vapaa-aika oli ruokajonossa. Luennot oli kuitenkin onnistuttu laatimaan helposti seurattaviksi, aktivoiviksi ja ennen kaikkea tosielämään sovellettaviksi. Leirillä luistelimme myös testit etu- ja takaperin. Viisi kertaa iso kahdeksikko pitkän sivun aloituspisteet kiertäen. Testit menivät hyvin ja voitin molemmissa testeissä Mestis-tuomareiden keskiarvon.


Maanantaina alkoivat luennot Lappeenrannan teknisessä yliopistossa, tuttavallisemmin LUT:ssa. Kahdeksasta neljään ajatustyötä vaativaa opiskelua. Luennot eivät kuitenkaan vielä loppuneet. Ilta jatkui erotuomari-kertauskurssilla aina puoli yhdeksään asti. Kuten arvata saattaa luentokalvot piirtyivät tänäänkin verkkokalvoille. Seuraavat viisi vuotta opiskelu pohjautuu luentoihin, kestävyyden on parannuttava.

Ensimmäisten kahden päivän aikana opiskelusta on paljastunut kaksi asiaa. Opiskelu on työlästä ja aikaavievää. Positiivisesti tunne omasta alasta on kuitenkin vain kasvanut. Lappeenrannassa myös ruoka on hyvää, uskaltaisin jopa väittää sen olevan lähellä valtakunnan parasta. Noutopöydästä tietenkin. Riistakäristys, Gordon bleu, Grillilohi...


Tänään Seurakunnan saunalla Immalanjärvellä teki hyvää rentoutua. Opiskelu jatkuu aina jouluun asti tiukasta ja heti tulevaksi viikonlopuksi on tarjolla reippaasti töitä. Haluan loppuun vielä esittää paikallisille lukijoille elämänsä tilaisuuden. Lappeenrannassa järjestetään jääkiekkotuomarin peruskurssi 29.9. klo 18.00. Suosittelen vahvasti kaikille Teistä kenellä on pieninkään halu toimia jääkiekon parissa parhailla paikoilla. Kaikille löytyy varmasti mielekästä tekemistä. On mahdollista viheltää vain junioripelejä silloin kun itselle sopii tai pyrkiä sarja kerrallaan ylöspäin! Vain taivas ja Kolme kirjainta on rajana (NHL). Saatesanat ovat kaikille samat, muilla paikkakunnilla rohkeasti yhteys paikalliseen erotuomarikerhoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti