maanantai 15. syyskuuta 2014

Syksyn tunnelmaa

Olen niitä ihmisiä keille syksy on vuoden parasta aikaa. Lehdet putoavat, illat pimenevät ja ulkona alkaa viiletä. Syksy on stressitöntä aikaa, jolloin yleisurheilija saa harrastaa mielensä mukaan. Kun lenkille lähtee ei malta kääntyä takaisin kotiin (tai edes ikuistaa tunnelmaa kuvapisteinä kennolle).
     
Pyörä on kulkenut nyt reippaat 1500km pääasiassa 40-100km lenkkeinä vailla päämäärää erilaisia teitä nelinumeroisista kestopäällysteteistä pyöräteiden kautta hiekkateille, ja jopa helpoille poluille. Alle olen koonnut parhaita valokuvia, sikäli olen malttanut pysähtyä kuvaamaan.

Näkymä Jäppilänniementieltä Immalanjärvelle
Otsalampun keila valaisee tietä
Stora Enson teollinen vallankumous Patotieltä kuvattuna

3932- tien sumuista peltomaisemaa Joutsenon hiekkatielenkiltä - Taka-alalla Muukon tulivoimalat
Tänään säikähdin todellisesti vaaratilannetta. Ajoin Vuoksenniskan läpi ajorataa reipasta kolmeakymppiä nopeusrajoitusta venyttäen. Ylitin valo-ohjatun risteyksen vihreillä. Pimeältä pyörätieltä nuori naispyöräilijä kaarsi punaisia päin varoittamatta eteeni. Samalla sekunninkymmenyksellä karjaisin täysillä VARO! -komennon ja  toinen pyöräilijä jarrutti lähes kaatuen. Juuri ja juuri vältimme törmäyksen. Sattumalta virkavalta ei olisu ollut kaukana, muutamasatametriä tapahtumapaikan jälkeen poliisipartio ajoi vastaan.  Autoilija ei olisi varoittanut... Kanssapyöräilijä oli erittäin pahoillaan tilanteesta.

Haluan muistuttaa valojen käytöstä kauniissa syysillassa liikkuessa. Hyvä otsalamppu on edullinen ja turvallisuusnäkökulmasta suorastaan halpa sijoitus. Myöskään hyvät heijastimet eivät ole ainakaan haitaksi. Nauttikaa syksystä ennenkaikkea liikunnallisesti pitkillä lenkeillä ja muistakaa näkyä!

Ehdin myös lajinjohtajaksi lasten yleisurheilukisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti