sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Uuteen nousuun taas

Antibiootit tekivät tehtävänsä parissa päivässä ja korvasta tuli kivuton. Olotila ja jaksaminen kohosivat nopeasti. Tiistain ja torstain välisen ajan huilasin. Perjantaiaamuna olin jo reippaana hiekkakentällä Kuopiohallin edustalla. Muut juoksivat määräintervalleja minun katsellessa vierestä toppatakkiin tiukasti vuorautuneena. Katsoin viisaimmaksi pysytellä pelkässä liikkuvuudessa ja koordinaatioissa, toipilas kun vielä olin. Illalla uskalsin jo lähteä kokeilemaan juoksua. Kahdeksan kilometriä kulki kevyesti. En olisi voinut kuvitellakkaan juoksevani viikolla vauhtia, joka nyt tuntui hölkältä. Olin terve.

Sairauden jälkeen olisi ehkä fiksua ottaa vähän pidempään rauhallisesti, mutta nyt oli kiire. Kovempi treeni olisi juostava jo viikonlopun aikana. Ensi sunnuntaina olen ajatellut juosta Leppävirralla perinteisessä Vesileppishölkässä. Kovat treenit ovat viimeisen parin viikon ajalta jääneet väliin ja kisaaminen tulisi olemaan hankalaa ilman yhtään vauhdikkaampaa harjoitusta.

Heti lauantaiaamuna lähdin yrittämään vauhtikestävyyslenkin juoksemista. Olo oli ihan hyvä, mutta suunnitelmat kaatuivat olosuhteisiin. Lämpömittari näytti nollaa, ja jotain veden ja rännän väliltä oli satanut koko aamun. Jalkakäytävät saivat jäisen ja loskaisen pinnoitteen. Sama päti autoteihin. Tossu ei pitänyt. Mitä kovempaa yritti, sitä enemmän lipsui. Koitin löytää otollisempaa alustaa. Loppujen lopuksi etsintäretkestä tuli 20km mittainen, päädyin juoksemaan sunnuntaille tarkoitetun pitkän lenkin etukäteen. Seuraavana päivänä yrittäisin vk:ta uudestaan.

Tänä aamuna lämpömittarilla oli iloista kerrottavaa. Plus-asteet tiesivät teiden olevan sulat. Pystyisin juoksemaan, jos jalat eivät olisi väsyt pitkän jäljiltä. Vähän olivat, mutta sain silti treenin tehtyä. Lenkin edetessä jalat alkoivat tuntua paremmilta ja juoksu helpottua. Samalla varmistui, että minut nähdään ensi sunnuntaina kiertämässä Leppävirran katuja lappu rinnassa, mikäli uusilta vastoinkäymisiltä siihen asti vältytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti