sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Alueleiri Tanhuvaara

Alkuviikosta otin kevyemmin, palauduin ensimmäisten kolmen viikon harjoittelusta. Nyt viikonloppuna treenasin alueleirillä Tanhuvaaran Urheiluopistolla kaksikymmentäpäisessä kestävyysjuoksijoiden ryhmässä, lihapatojen ääressä. Tutut urheilijat ja valmentajat morjestivat iloisesti, Kalle oli tullut takaisin.

Perjantaina juostiin kymppi, mentiin ylämäkeen ja tehtiin nopeustestit. Sadan metrin kordinatiot yhä jyrkkenevään ylämäkeen yhdessä loikkien kanssa ottivat kaiken irti reisistä. Piikkarit ensimmäistä kertaa heinäkuun jälkeen kireälle ja kennojen päähän vauhdinottoradalle odottamaan vuoroa. Juoksu oli vaikeaa, mutta lentävä 20m kellottui kohtuullisesti 2.30.

Leirillä oli lipsuttu. Aamulenkistä oli tullut aamureippailu ja lauantaiaamuna kokoonnuttiin vasta kahdeksalta. Leirin pääharjoituksena tehtiin aamupäivästä 6x1.2km kolmen minuutin palautuksilla verryttelyineen. Juoksu tuntui alusta asti hyvälle. Ensimmäisten vetojen jälkeen oli luottavainen olo, jaksaisin varmasti.

Juoksimme hyvälle neljän miehen porukalla mäkistä ja lumista Talvijuoksurataa. Omat ajat ja maksimisykkeet kirjattiin seuraavasti; 4.31/177, 4.20/185 4.23/189, 4.16/190, 4.17/191 ja 4.03/197 (3.45-3.20min/km). Viimeinen veto oli raakaa kilpailua, niinkuin tietysti kovassa harjoituksessa kuuluukin. Ryhmä antaa lisää vauhtia! Alla koko kööriä hymyilyttää kaikinpuolin onnistunut harjoitus.

Konsta, Pekka, Kalle ja Vili. Kuva:  Joni Jäntti
Tänään pyhänä kävimme jälleen aamureippailulla ja teimme liikkuvuutta aitakävellen. Harjoittelussa pitäisi keskittyä olennaiseen. Lauantai-iltapäivän kestävyysjuoksijoiden sählypelissä huomasin vaihtopenkillä valuttavani verta lattialle. Lattia oli hiertänyt varpaasta palan pois. Kyllä oli aamulla ikävää lähteä juoksemaan...

Sanna Kämäräinen piti leirillä urheilijavieraana luennon uransa käännekohdista ja halusi vielä jakaa vinkkejä "16v-Sannalle". Hienoa, että leirille saadaan uusia ajatuksia. Erityisen tärkeiksi Sanna nosti harjoituspäiväkirjan, panostuksen urheiluun ja oman lajinsa tuntemisen.

Leirin päättävälle pitkälle lenkille lähdettiin yhdessä, kuitenkin jokainen oman kykynsä tiedostaen. Ryhmä venyi ja harveni juoksijoiden kääntyessä takaisin. Päätimme juosta täydet 20km, sillä onhan kaikki tätä lyhyempi vain puolipitkän lenkin juoksemista. Lopulta vain kolme nuorta ja valmentaja jatkoivat.

Viidenkymmenen minuutin jälkeen käännyimme palaten takaisin Tanhuvaaraan hyvällä meiningillä. Urheiluopiston respassa kellot pysäytettiin, oli kulunut 1h 42min ja matkaa taitettu GPS:n mukaan tasan 20.00km. Leirin yhteisessä päätöksessä leirin nuorin juoksija Arttu, sai erityismaininnan. Arttu juoksi pisimmän lenkkinsä, täydet 20km, muiden tyytyessä 14-16km puolipitkään lenkkiin.

Oli ilahduttavaa kuulla kuinka laajasti kestävyysjuoksupiireissä seurataan Blogia. Jatketaan kirjoittamista ja ennenkaikkea harjoittelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti