tiistai 21. lokakuuta 2014

Turhautunut toipilas

En tiedä enää syyttääkkö käsittämättömän huonoa tuuria vai kieroutunutta kohtaloa. Alan olla vakuuttunut, että jokaista valoisampaa jaksoa seuraa poikkeuksetta uudet vastoinkäymiset. Reilu viikko sitten kirjoittelin tännekkin intoa täynnä, miten kaikki tuntuu menevän niin kuin pitääkin. Nyt, jo tutuiksi käyneet, tummat pilvet ovat taas palanneet peittämään risukasaan ujosti paistavan auringon. Oletettavasti ja toivottavasti kuitenkin vain vähäksi aikaa.

Viime viikon juoksu oli tahmeaa, jalat painoivat. Olo oli ehkä vähän sairas. Lepäsin, mutta tuntemukset eivät juurikaan korjaantuneet. Pikkuhiljaa huoli ja epätoivo otti vallan, koitin keksiä syitä huonoon vointiini. Hieman normaalia rankempi treenaaminen oli huono selitys, mutta siihen tyydyin.

Viime viikon puolivälin paikkeilla aloin kummastella oikean korvan kipeytymistä. Ajattelin vaivaa ohimeneväksi ja työnsin asian sivuun. Kuitenkin vielä sunnuntaina olo oli edelleen vetämätön ja korva kipeä ja tukkoinen. Kovasti minulle lääkärissäkäyntiä suositeltiin, mutta tapani mukaan koitin vältellä tohtoria viimeiseen asti ja uskoa ihmeparanemiseen. Maanantain vielä sinnittelin ja treenatakkin yritin, huonoin tuloksin.

Tänä aamuna nielemisen ja puhumisen, kuulemisesta puhumattakaan, alkaessa tuottaa tuskaa, menin koputtelemaan terveydenhoitajan ovea. Terkkari vastaavasti koputteli lääkärin ovea ja ohjasi minut sinne. Hetkeä myöhemmin poistuin mukanani antibioottien ja korvatippojen reseptit höystettynä muutaman päivän treenikiellolla. Korvatulehdus diagnosoitiin nopealla vilkaisulla.


Taas en tiedä itkeäkkö vaiko nauraa. En ymmärrä, mistä olen kalastellut itselleni tällaisen pikkulasten taudin, jota en muistaakseni edes lapsena sairastanut. Tuntuu, että onnistun pyydystämään kaikkein epärealistisimmatkin pöpöt ja ongelmat, kaikkien tavanomaisten lisäksi. Ei ole kivaa. Toisaalta pitää olla tyytväinen, kun jaksamattomuuteen löytyi selitys, ja vieläpä sellainen, jonka pitäisi olla äkkiä selätetty. Ehkä tää tästä, lääkitys on kunnossa, nyt vaan rauhassa kohti uusia pettymyksiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti