torstai 9. lokakuuta 2014

Hyvin menee!


Kuva kertoo osuvasti millaista allekirjoittaneet kestävyysjuoksijan elämä on viime päivinä ollut. Aurinko on ehtinyt mennä unten maille ennen lenkille lähtöä. Ajoittain pitkiksi venyvät abivuoden koulupäivät ovat pitäneet iltaan asti juoksijan erossa lenkkareistaan. Jälleennäkeminen on kuitenkin ollut ilta toisensa perään antoisa. Juoksu on tuntunut lenkki lenkiltä paremmalta. Mielikuvitukseton asfalttitie on tuottanut juoksijalle suurta iloa, jota monen on vaikea käsittää.

Asiat menevät harvoin kuin Strömsöössä, ja useimmiten ei auta kuin hyväksyä se. Tällä viikolla urheilullisesti olen päässyt harvinaisen lähelle tuota liki täydellisyyttä kuvaavaa sanontaa. Kilometreissä mitattuna olen saanut juoksua kasaan nyt neljään päivään määrän, jonka kerryttämiseen on edeltävillä viikoilla tarvittu monesti täydet seitsemän päivää. Maisema on vaihtunut päivästä ja lenkistä riippuen 4-6.30min/km vauhdilla. Parina päivänä treeniä on tehostettu loikilla tai kuntopiirillä.

Kun viimeiset pari vuotta on tottunut palaamaan lenkiltä tippa linssissä, hämmentyneenä ja epätoivoisena, oppii arvostamaan hymyä, jolta ei voi lenkiltä palatessaan välttyä. Urheilu on taas kivaa, ja motivaatio on korkealla. Maakuntaviestin huonosta juoksutuntumasta jäi sen verran hampaankoloon, että vielä samana iltana piti käydä kilpailukalenteria selaamaan. Pettymyksekseni jouduin toteamaan uuden yrityksen saavan vielä odottaa. Tähän aikaan vuodesta kisoja on heikonlaisesti tarjolla. Seuraava startti taitaa löytyä vasta heti kuun vaihduttua, 2.11 Leppävirran Vesileppishölkässä. Edessä olevat kolme viikkoa ovat näin ollen pyhitetty treenaamiselle, ihan hyvä näinkin.


Huomenaamuna 7.45 on suunnattava Kuopio hallille koulun aamuharjoituksiin. Juuri tarkastamani ohjelman mukaan luvassa on määräintervalleja koordinaatiokuntopiirin ja verryttelyjen kera. Harjoitus lienee jäävän päivän ainoaksi, sillä ilta kuluu erilaisissa kulkuvälineissä istuskellessa. Savo ja tiukka viimeisten lukiokurssien suorittaminen jäävät ensi viikoksi taakse, kiitos syysloman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti