tiistai 15. heinäkuuta 2014

Aidattu ratakierros - uusi elämys

Lappeenrannassa taisteltiin Etelä-Karjala - Kymeenlaakso - Lahti aluemestaruuksista yleisissä sarjoissa. Koskaan aikaisemmin kilpailut eivät ole omalla suorituksellani alkaneet, ennemmin kun stadion on jo tyhjentynyt. Tänään kuitenkin miehestä otettiin mittaa aidatulla ratakierroksella.

Kuvaan ei ole muokattu puhekuplia, mutta tilanne on helppo kuvitella; "eikö sinua Kalle pelota?" ja vastaan "kyllä pelottaa..." Pelon edessä ei kuitenkaan kannata nöyrtyä, vaan antaa kaikkensa.


Ensimmäinen aita on vaikein. Lähtökiihdytys kovaan vauhtiin, katse aidalle ja toive ilmoille askeleen sattumisesta. Jouduin lyhentämään askelta ensimmäiselle aidalla, mutta pääsin rytmiin kiinni. Takasuora eteni, ja jopa kaadoin aidan. Kahdensadanmetrin väliaika oli todella kova 28,5s.


Harjoituksissa (kolme kertaa ennen kilpailua) en ollut aitonut koskaan neljättä aitaa pidemmälle. Kuvittelin kasin pohjilla kestävyyden riittävän. Vesiesteellä hapot iskivät. Vähäisinkin tekniikka unohtui ja juoksu muuttui selviytymistaisteluksi. Kilpakumppani kiritti vieressä, ja oli pakko jaksaa.Neljänkymmenen metrin loppusileä tuntui ikuisuudelta. Pidemmältä kuin kertaakaan aikaisemmin, vaikka kasilla on tunnetusti hitsannut liian usein.

Maalissa puhaltelin, ja vähäiset ajatukset tiivistyivät yhteen sanaan - uudestaan! Aika painui lukemiin 62,02, joka jää harmillisesti kaksi sadasosaa omasta A-luokasta. Ensikerralla kovempaa ja toivottavasti tyynemmissä olosuhteissa. Kunnialla maaliin selvittyäni kenttäkuuluttaja huomio blogin ja suositteli meitä urheiluyleisölle!Takana on nyt harjoittelua kunnon ylläpitämiseen. Edessä ylihuomenna sileä tulikuuma ratakierros kotikentällä vastaavissa kilpailuissa. Viikon perästä matka jatkuu isoihin ympyröihin Joensuun stadionille. Ensimmäisistä miesten eliittikisoista tulee tosiasia ahkeran nuorten kisasarjan kiertämisen jälkeen.

Ehdottomasti paras nuorten eliittikisamuisto on Janakkalasta 2011. Suomen kärki oli kokoontunut kasille. Lähdin roikkumaan porukan mukana, ja ensimmäisen kierroksen väliajaksi huudettiin uskomaton 59s. Jatkoin täysillä painamista pimentyneessä illassa.

Vielä moukarihäkin kohdalla askel toi eteenpäin, vaikka hyytyminen oli väistämätöntä. Tulin otatuksessa neljänneksi, harmittavasti en saanut Mentos-pastilleja palkinnoksi. Palkinnoksi sen sijaan juoksin ennätykseni 2.05,39. Olin saanut itsestäni kaiken irti, oksensin vielä puolituntia kilpailun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti