tiistai 1. heinäkuuta 2014

Imatra Inkeri-kisat 2014

Imatralla Kilpailtiin perinteikkäät Inkeri-kisat koleassa ja sateisessa säässä. lajisuorituksia kertyi lähes 300 ja kilpailuista jäi onnistunut maku. Musiikki soi ja tunnelma oli olosuhteista huolimatta letkeä, kun kaikenikäiset urheilijat tekivät ennätyksiään ja kauden parhaita tuloksiaan. Tästä tuloksiin!

Karhumäen urheilupyhätön katettu katsomo tiivisti tunnelmaa. Nimeltämainitsematon, blogissa aikaisemmin esiintynyt, savolaismailerilupaus on uhannut tulla juoksemaan eurooppalaisen mailin kenttäennätyksen, joka on lähes kiveenhakattu 3.36,3 Moskovan olympiavuodelta. Historian havinaa oli myös lehtereillä sillä kisoja seurasi silmä tarkkana Ossi Karttunen (keskellä kuvaa). Ossilla ratakierros vastapäivään parhaimmillaan 45.87 ja Montrealin olympiaedustaja.


Tapahtumarikkaat kilpailut huipentuivat yhdistettyyn M17 ja MYL 800m kuumaan kilpailuun. Komea mailerijoukko esiteltiin lähtökaarelle asetuttaessa ja tunnelma yleisössä nousi entisestään. Mitä tahansa voisi tapahtua.

Paukusta lähdettiin rauhassa ja odottelevasti liikkeelle. Kaksikko Hämäläinen ja Mutanen ottivat kärkipaikan ja seurasin valppaana vieressä toista rataa juosten. 200m väliaikapaikalla huudettiin "LISÄÄ VAUHTIA", 30s oli jo täyttynyt.


Ensimmäinen kierros katseltiin reiluun minuuttiin. Hämäläinen lisäsi vauhtia ja seurasin herkeämättä. Märällä kentällä oli pakko juosta kaarteet kakksoradalla, sillä kuluneelle tartanille kerääntyi vesipatja sisäradan puolelle. Avasin pellit 580m kohdalla ja otin kärkipaikan etukaarteeseen.

Askel toi rytmikkäästi eteenpäin. Kokeneempi kaarti näytti kuitenkin kaapin paikan. Pääsin parhaasta mahdollisesta asemasta loppusuoralle ja valitsin vielä ulomman linjan, minut olisi ohitettava joko kaukaa kiertäen tai saisin sulkea sisäradan kirissä.

Maamela tuli kuitenkin 40m ennen maaliviivaa rinnalle ja teki vielä 0.2s eroa lopussa, vaikka jaksoin todella hyvin aina maaliin asti. Toinen kierros oli ensimmäistä nopeampi ja oma loppuaikani olosuhteisiin ja kilpailuun nähden erinomainen 2.00,71.


SM-viesteihin lähtevä joukkue haki samalla viimeisen virityksen lauantain isketykseen. Omaan juoksuun on nyt löytynyt oikea draivi ja uskon joukkueenkin olevan iskussa. Tätä on kestävyysjuoksu parhaimmillaan! Samalla löytiin lukkoon suunnitelma 400m aj kilpailusta. Teinkin jo kilpailuun valmistavan nopeusharjoituksen kolmeen ensimmäiseen aitaan.

Koska uho kuuluu olennaisesti urheilusuoritukseen, niin paljastan aloittaneeni miesten A-luokan vauhtia. Tietysti kilpailussa juostaan vielä seitsemän aitaa enemmän. Kestävyys kuitenkin riittää ja paikkaa aita (=este) tekniikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti