keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Iloista ilmettä

Aamulla verryttelin urheilukoulua ohjatessa. Tänään olisi kisapäivä, urheilijan juhlapäivä. Auton keula kohti Kimpistä rennolla fiiliksellä. Valmistautuminen kilpailuun ymmärrettävästi oli mitä yo-juhlien jälkeen. Ajattelin, että kun kerran karkasi lapasesta, niin turha enää on yrittii paikata tilannetta. Lukion tärkeintä antia olikin äidinkielen opettajan elämänohje - Mielummin överit kuin vajarit. Olen noudattanut huolella.

Paikalle oli saapunut ilahduttavasti paljon urheilukansaa seuraamaan Ruuskasen ja Pitkämäen keihästaistoa. Miehet heittivätkin toinen toisensa jälkeen kauden kärkitulokset päätyen 83m lukemiin. Yleisö sai mitä halusi.


Verryttelin helteessä kevyesti, en tienny yhtään mitä odottaa juoksulta. Paukusta liikkeelle, ja ennakkoon tuntematon radantäyttävä juoksijajoukko matkaan. Takasuoralla otin paikan välittömästi tuulenhalkojan takaa. Kierros täyttyi, kun kenttäkellossa oli 1.02. Vauhti oli hidasta, mutta juoksu tuntui lennokkaalta.  

Peesaan harkitusti, isken harkitsematta. Kuuluu vakiokirjoittajan allekirjoitus urheilufoorumilla. Samaa taktiikkaa noudatin itsekin tänään 470m kohdalla ja tulin suoralle kärkipaikalla. Muut eivät enää kyenneet vastaamaan vauhtiin. Väliaika 600m kohdalla oli 1.32 ja annoin jalkojen viedä vielä kiihtyvällä rytmillä. Viimeisellä 50m matkalla aloin kangistua pitkään kiriin, mutta vauhti ei kuitenkaan merkittävästi hyytynyt. Loppuaika 2.02,18

Maalissa kädet ilmaan. Vaikeudet tuntuvat olevan takana, ja Jyväskylän nuorten-eliittikisoihin lähdetään jo tulostavoitteet mielessä. Kuten olen sanonut, pitää tavoitteiden olla selviä. 1.56,xx on jo mustaa valkoisella Parikkalan-Rautjärven Sanomien sivuilla. Hyvät kisat ja kuuluttajaltakin maaliintullessa onnittelut valkolakista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti