perjantai 27. kesäkuuta 2014

PB 1.58,37

Tuttu kenttäkuulutus alkoi selostaa kilpailuja välittömästi auton oven avattuani. Olimme saapuneet perille kestävyysjuoksijan pyhiinvaelluksella Jämsän Karnevaaleille. Kenttätieto kertoi Hirvosen Mikon kaivanneen imatralaismaileria jo matkalla. Yhteiskuva olikin otettava heti viipymättä.


Karnevaaleilla on aina tunnelmaa. Vuoden 2014 ensimmäinen kilpailupäivä ei tehnyt poikkeusta, vaikka katsojia olikin edellisvuosia vähemmän. Päivän päätti vaatimattomat 18 kuumaa ja tulikuumaa 800m erää.

Minut oli tilastoajan mukaan järjestetty miesten kuudenteen erään, kun eriä juostiin kaikkiaan kahdeksan. Viidennen erän voittaja ei vielä alittanut maagista "kahdenminuutin" rajaa. Oman startin tapahduttua kuuluttaja totesi mahtipontisesti: "Jossei voittoaika ala ykkösellä, niin juoksijoissa on vikaa!"


En saanut paikkaa aivan terävimmän kärjen takaa. Kaarsin toiselle kierrokselle viidentenä väliaikana n. 58s. Ryhmä veti voimakkaasti takasuoraa kanssakilpailijoiden kannustaen raivokkaasti. Tultiin jo viimeiseen kaarteeseen. Oma juoksu tuntui ja kuulemma näytti vahvalta.

Loppusuoralle tulin erän neljäntenä ja jokainen askel toi juoksijaa lähemmäs maalia. Tähtäsin edellämenevien väliin. Toisen heistä ehdin ohittaa, mutta seuraava jäi vielä kymmenyksen päähän. Erän kolmas sija ja yhdistetyissä tuloksissa M19 sarjan 5.

Kuulutus kertoi voittoajan olleen 1.56 alkuinen. Tuuletin uutta ennätystäni, 1.58,37. Valitettavasti yksikään kamera ei onnistunut hetkeä tallentamaan. Heti maalissa olin onnellinen ja helpottunut. Ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen juoksu toi täydet 800m aina maaliviivalle saakka. Samalla paransin reippaasti käytännössä yhtä vanhaa ennätystäni.
Nyt ei jäänyt enää epäilyksiä omasta kunnosta. Kilpailuissa jäi vielä parannettavaa. Paunun urheilukenttä suorastaan huusi kenttäkelloa tuloksien seuraamiseen, vaikka kuulutus olikin välittömästi ajantasalla. Kokonaisuudessaan hienot kilpailut, aina yhdet kesän kovimista ja parhaimmista. Mikko onnistuikin tiivistämään kisojen tunnelman toteamaan ennen miesten tulikuumaa erää: "Nyt vielä viimeiset kannustushuudot ja sitten saa ääni olla käheänä!"

Omat Karnevaalini jäävät yhteen päivään, ja juoksen tiistaina 1.7. Imatralla Inkeri-kisoissa kaksi ratakierrosta. Tervetuloa klo 18 alkaen! Nyt makkara ja pullakahvit jäivät harmittavan lähelle (38 sadasosaa). Vielä on siis parannettava! Reippaampaa lenkkiä ja kovia otatuksia. #Kyllätämätästä kun vauhtiin päästiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti