sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Urheilulliset esikuvat

Emme saavuttaneet yhteisymmärrystä millaisia ominaisuuksia vaaditaan urheilijalta, jotta häntä voi sanoa lajinsa kovimmaksi. Mielestäni puhtaasti tulokset eivät määritä urheilijan menestystä. Kasasin oman leikkimielisen idolilistan videoiden ja selityksen kera. Urheilijat saattavat tulla yllätyksenä.

Lista kasautui jo uransa ehtoopuolella olevista, lopettaneista tai edesmenneistä urheilijoista. Ajan kuluessa nykyiset huiput nousevat, mutteivät uran vielä jatkuessa lunasta paikkaansa.

Maurice ”Kansas Cannonbal” Greene -Pikajuoksu

Vanha kunnon lihaskimppu. Pitkään huipulla ja taistellut läpi pettymyksien. 52 kertaa sallituissa oloissa alle 10 sekunnin satanen. Kaikkien aikojen kovin pikajuoksija. Lähtöruudussa tanssijat eivät pääse edes lähelle. Vanhoilta ajoilta on säilynyt heikosti kuvamateriaalia.

Iloitsi aina voitostaan aidosti ja näytti kuka yksinkertaisesti on paras.


ForrestG -Kestävyysjuoksu, maraton

Tarvitseeko edes sanoa. Kova harjoittelija. Enemmän tahtoa kuin järkeä, mutta ansaitusti SM-mitali. Urheilu on miehelle elämäntapa. Ei välitä muista, tekee niin kuin tahtoo ja vielä omalla tyylillään. Videolla ForrestG selostaa pitkää lenkkiä. Tästä saa aina asenteen kohdalleen!  

Vauhtileikittelyä 2.45-3min/km palautukset sitä kolmeaminuuttia. Matkana on epämääräinen matka, kunto todennäköisesti riittää... 15min rypistykseen.


Marco ”Il Pirata” Pantani -Pyöräily, yhteiskilpailu/mäkimies

Kukaan ei ole ollut, tai tule olemaan Pantanin veroinen. Epäilyttävistä hematokriittiarvoistaan ja doping tuomioistaan huolimatta yksinkertaisesti mestari. Teki aina kaikkensa voittaakseen. Ei palkintorahojen vaan itsensä takia. Ei tarvitse selittää enempää.

Driven by passion. Pantani eli antaekseen kaikkensa Alpeille ja Pyreneille.


Ronnie O'Sullivan -Snooker

Snookerin uusi mestari. Ronnien pelejä on mielenkiintoinen seurata. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Yrittää lyöntejä, joita kukaan muu ei edes harkitsisi, ja vielä pussittaa nämä.

Ailahteleva ja samalla inhimillinen. Lähes voittamaton, mutta ei lyömätön. Vain kovimmat kilpailijat nousevat enää huippubrekin jälkeen. Helpotkin lyönnit alkavat mennä ohi, kun tietää O'Sullivanin olevan vastassa.

Luovutti ottelun epäonnistuttuaan helpossa lyönnissä. Juuri oikeanlaista, mestarin temperamenttiä. Kymppi juosten alle 37min.


Thomas Voeckler -Pyöräily

Kuminaama Voeckler yrittää, vaikka tietää epäonnistuvansa. Huippukunnossa taas tietää onnistuvansa. Tour de Francen kuningatar-etapilla 2012 tarjosi yhden unohtumattomimmista urheiluhetkistä koskaan voittaen etapin ylivoimaisesti ja samalla vuorten kuninkaan pilkkupaidan. Haluan joskus nostaa kädet samalla tavalla ilmaan voiton merkiksi hymyillen.

Ikuinen kakkonen. Taistellut usein ylivoimaisia vastustajia vastaan uskoen itseensä. Pyöräilijä, joka voittaa aina katsojien myötätunnon puolelleen periksiantamattomuudellaan ja iloisuudellaan.Haile Gebreselassie – Kestävyysjuoksu, 10 000m

Haile oli Se juoksija, jota seurasin ja ihailin. Katsoin lähes jokaisen Kultaisen Liigan osakilpailun, eritoten kuinka Haile juoksee. Yleisurheilu ei ollut enää entisellään, kun nuorempi sukupolvi kiri ohi ja Liiga vaihtui timanttiseksi. Myöhemmin vielä maratonin ME.

Haile ei osaa lopettaa. Suuri yleisö vaatii "One more year Teemu", Haile sanoo itselleen vielä kerran...Chris Pronger -Jääkiekko, NHL

Pitkä ja vaiheikas ura maailman kovimmassa jääkiekkosarjassa. Valittu sekä NHL:n parhaaksi puolustajaksi, sekä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ostettiin Anaheimiin Teemu Selänteen palkanalennuksella 2007 ja samana vuonna voittivat itse Stanley Cupin. Mestaruus olikin nälkäisen kaksikon ensimmäinen, ja viimeiseksi jäänyt.

Herrasmiespelaaja huolimatta yli tuhannesta jäähyminuutistaan. Puolusti itseään ja joukkuettaan aina tarpeen tullen, ei pelännyt heittää hanskojaan. Kapteeni Isolla C:llä, ei tarvitse edes kirjainta johtaakseen. Kaikki kuuntelevat häntä.

Prongerin lopettaminen kuvastaa hyvin maailman menoa. Arvot ovat pehmenneet, eivätkä rehdit, mutta suoraviivaiset ratkaisut ole enää hyväksyttäviä. Prongerin kaltaisia pelaajia ei enää koskaan synny.Marco ”Super Sic” Simoncelli -Ratamoottoripyöräily, MotoGP

Legenda jo eläessään. Aina iloinen ja hyväntuulinen. Teki parhaansa, vaikkei koskaan saanut alleen parasta saatavilla olevaa kalustoa kuninkuusluokassa. Maailmanmestari 250cc-luokassa. Kuoli dramaattisesti rakastamansa urheilun parissa parhaan ystävän ajaessa hänen päänsä yli. Simoncellin kunniaksi ei pidetty hiljastai hetkeä vaan kaasutettiin kirkossa kilpamoottoripyörillä.

Aina iloinen ja omistautunut kuljettaja. Maailma on synkempi paikka SIC #58 puuttuessa lähtöruudukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti