lauantai 10. toukokuuta 2014

Kisaturistina Lempäälään

Ensinnäkin voin kertoa saaneeni vihdoin verikokeiden tulokset. Lääkäri soitti eilen, ja puhelua voi  luonnehtia vähintään hämmentäväksi. Lääkäri kysyi, miten olen itse ajatellut edetä todeten, ettei oikein tiedä näistä asioista. Voivoi, mä en voi sulle nyt tässä puhelimessa lääkäriksi muuttua. Mitään mullistavuuksia ei testeistä paljastunut. Vanhaan infektioon viittaavat mykoplasman vasta-aineet olivat koholla, niin kuin olivat jo viime syksynä. Nykyisen infektion olemassaoloa ei kuitenkaan kuulemma voi täysin poissulkea. Lääkäri tarjosi kahden viikon antibioottikuuria, ihan näin varmuuden vuoksi. Kuurista seuraisi kuukauden liikuntakielto, joka ei sinänsä olisi suuri ongelma. Taukoa tulee kuitenkin taas joka tapauksessa. Minun ajatusmaailmaani ei vain oikein sovi vahvojen lääkkeiden popsiminen ihan vain huvin vuoksi. Vielä en ole päättänyt, mitä tämän asian kanssa teen.

Nyt kuitenkin asiasta toiseen. Tänä viikonloppuna vietetään jokakeväistä kestävyysjuoksun suurta juhlaa  Lempäälän SM-maastojen merkeissä. Tänään on paremmuuksia ratkottu perinteisesti lapsissa sekä veteraaneissa, huomena viivalle asettuvat mitalinkiilto silmissään niin nuoret kuin yleisenkin sarjan juoksijat. Kuten aina ennenkin, on huomena luvassa hienot kisat. Jos kaikki etukäteen ilmoittautuneet saapuisivat paikalle, kilpailijoiden määrä nousisi liki kahdeksaansataan, siis pelkästään huomenna, mikä on kestävyyjuoksusta puhuttaessa PALJON. Suurta osanottoa voi maastoissa selittää sillä,että juoksijoiden lisäksi paikalle saapuvat mm hiihtäjiä sekä suunnistajia. Eri lajien urheilijat sekä runsas osanotto nostaa näiden kisojen kiinnostavuutta. Tulosten etukäteisarvailu on huomattavasti esimerkiksi ratakisoja vaikeampaa. Vaikka en itse mikään maastojuoksija olekaan,ovat SM-maastot aina toukokuun ehdoton kohokohta.

Nähtyäni näitä Lempäälän kisapaikkakuvia alkoi kieltämättä vähän tehdä itselläänki mieli kisaamaan.

Minua ei luonnollisesti huomenna nähdä lappu rinnassa, mutta muuten minut voi kyllä kisapaikalta bongata. Olen aina kuvitellut, että hienojen SM-kisojen sivustaseuraajan rooli olisi liian kivulias, mutta ei. Odotan huomista enemmän kuin joulua lapsena. Näköjään osaansa tottuu, ja sen pystyy hyväksymään. Nyt juoksevat muut, minä juoksen sitten joskus toisten. Turha sitä on murehtia. Lisäksi on kiva olla paikalla pelkkänä kisaturistina. Voi keskittyä seuraamaan kisoja ja näkemään tuttuja ihan ilman oman suorituksen jännittämistä.
 

Ensimmäiset raportit Lempäälästä kantautuivat korviini tänään jo ennen puolta päivää. Kilpailureitti sai positiivistä palautetta helppoutensa sekä vaihtelevuutensa ansiosta. Reitti tuo mieleen kuulemma ennemmin maantie- kuin maastokisan. Muiltakaan osin en ole kuullut kisoista mitään pahaa sanomista. Aurinko on pilkistellyt pilvien lomasta juoksijoiden riemuksi, musiikki soinut sekä järjestelyt ovat toimineet täsmällisesti. Huomista voi siis näilläkin perusteilla odottaa innolla.


Vaikka allekirjoittanut ei siis huomenna starttaa, riittää tämän blogin sisällä siltikin jännitettävää. Kisapaikalta kuuluneiden,varmasti paikkaansa pitävien huhujen mukaan Kalle on innokkaana urheilijana käynyt varmistamassa osanottonsa tänä aamuna yhdentoista aikaan, reilusti yli vuorokauden ennen starttia. Mikäs siinä, ompahan tässä ollut nyt ainakin aikaa keskittyä juoksuun, jossa voi sanoa olevan kovat panokset. Kaiken mennessä putkeen, on Imatran Urheilijoilla mahdollisuus nousta podiumille juokkuekilpailun johdosta. Toivotaan siis, että aurinko paistaa huomenna kuvainnollisesti kyseiselle joukkueelle sekä ihan kirjaimellisesti niin urheilijoiden kuin katsojienkin iloksi.

Toinen ei saa tänä viikonloppuna lappua rintaan laisinkaan, toisella se on ollut siinä jo vuorokauden ennen starttia..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti